joi, 16 februarie 2012

FOARTE IMPORTANT DE VAZUT ACEST FILMULET: prima campanie 'yes man' din Romania

"Tu ai vinde Nationala de Fotbal pentru spalarea imaginii unei corporatii?

Stim care este raspunsul noastru. Un raspuns, desi la polul opus, are si Mircea Sandu. Fara ezitare ar vinde contra unui pumn de bani pretuirea si mandria pe care romanii o au pentru echipa lor nationala.

Cumparatorul ar fi putut fi nimeni altul decat mult blamata Rosia Montana Gold Corporation, compania care intentioneaza sa faca cea mai mare mina de aur la Rosia Montana. Numai ca din eroarea si autosuficienta FRF, tratativele s-au purtat cu un grup de oameni care au fost confundati cu RMGC. A urmat un sir ireal de erori, discutii si negocieri care au culminat cu o intalnire la nivel inalt intre Mircea Sandu si asa zisii RMGC-isti. Pentru a afla cat de servil este FRF-ul dispus sa fie, 11 pentru Romania au gandit cele mai hilare propuneri de greenwash (spalare a imaginii corporatiste) si le-au servit pompos (in cadrul unei pseudo intalniri de business) FRF-ului: clipuri publicitare de sustinere neconditionata, vizita echipei nationale in cariera si ‘alergarea unor ture’ in jurul unui iaz de decantare imaginar, inchiderea gurii galeriei si punctul maxim - ‘inchinarea unui pahar de cianura de catre jucatori’. Nu a necesitat mare efort ca Mircea Sandu sa accepte toate cerintele facute, in numele FRF. Pentru un contract de milioane de euro cu RMGC, Mircea Sandu ar fi semnat orice. Fara remuscari, doar goluri. Si nu goluri de glorie, ci din cele pe care nimeni nu le vrea: precum golul unei imense cariere, golul din mintea si sufletul celor din jur.

Tot acest proiect, realizat cu convingerea ca adevarul trebuie sa se afle cu orice risc, ITI ESTE DEDICAT TIE. Acesta este mesajul nostru pentru cetatenii liberi:

NU LASA PRIVIREA IN JOS! NU PRIVI NEPUTINCIOS!

Spune mai departe ca ROSIA MONTANA NU E DE VANZARE!

De ce 11 pentru Romania?

Corporatisi, politicieni si specialisti de tot felul mai pun la cale o strategie, o mica dezinformare sau poate chiar un mic tratat – ca tu sa fii redus la tacere. Pana sa reactionezi, intreaga masinarie se va fi pus in miscare spre a strivi orice act rebel, trezirea constiintei sau orice alt gest de impotrivire. Sau cel puţin ei asa isi doresc. In opinia lor, Rosia Montana n-ar trebui sa existe. Iar o echipa de oameni harnici, platiti cu onorarii de sute de mii de euro: Naumovici, Baltazar, Răzvan Teodorescu muncesc de zor ca tu sa nu o mai vezi, sa lasi privirea in jos si sa privesti neputincios.

Dar asta nu e una din acele povesti. E doar una in care pur si simplu binele invinge.

Sub pretextul unui banal contract de sponsorizare poti obtine orice. Iar beneficiarii isi vor oferi rapid pe tava tacerea si mai mult de atat - sprijinul. Personajul nostru de acum e Mircea Sandu, dar mai ieri au fost media, grupul experţilor indpendenti pe probleme de patrimoniu si aproape oricine si-a dorit niste arginti. Cifrele o arata: 10 milioane euro a bagat RMGC in campania de publicitate, cu 1 milion de euro doar in presa scrisa, 800 000 euro este bonusul de succes al artizanului manipularii – Naumovici, iar despre finanţarea campaniilor electorale, ei bine aici putem licita: au fost milioane, a fost pentru un singur politician sau pentru toti. Basescu singur ne ajuta aici sa gasim raspunsuri."

preluat de pe: 11 pentru Romania

VEZI FILMULETUL AICI.

2 comentarii: