joi, 9 februarie 2012

a dangerous method

Da, multumesc lui Radu si lui Ionut ca mi-ai spus de filmul asta.

Marturisesc ca mi-a cazut putin fata la scena in care se vorbeste fix de opera Siegfried a lui Wagner si fix in scena asta Jung (re)aminteste ca nu crede in coincidente.
Toata seara m-a mustrat constiinta ca nu m-am uitat pe TVR Cultural la opera asta. Habar nu am de ce, sper sa aflu daca o dau cumva in reluare. In fine, sa zicem ca a vrut sa-mi confirme Jung de acolo, din inalturi, ca e mai mult decat important sa-mi ascult intuitia. :)
Apoi, actrita asta care o interpreteaza pe d-soara Spielrein nu ma convinge nici cat m-a convins fatuca aia din Spaima Vampirilor. Sincer, mai bine faci mai putin si convingator decat sa te intinzi pana acolo unde nu poti duce. Asta e, vad minciunica si neasumarea si cu asta am o mare problema. Mai bine mai putin si sincer decat mult si neconvingator. Interpreteaza prea mult facial, nu are pic de subtilitate si prea putin simt furtuna din launtru. Interesant, am facut mari eforturi sa-i tolerez modul in care si-a abordat personajul, dar cand vreun actor/ actrita vrea sa ma pacaleasca si-mi subestimeaza inteligenta mea de privitor- gata, s-a terminat. Nu mai fac niciun fel de efort sa-i gasesc circumstante atenuante. Nu, nu m-a convins ca e un iceberg si ca ceea ce vedem noi pe chipul ei e doar varful a ceea ce se petrece inauntru. Ah, si ce rol ar fi putut sa faca... Pacat!

Si aici, scena mea preferata:

Jung catre Freud: "Daca imi permiteti, domnule profesor, gresiti sa va tratati prietenii ca pe niste pacienti. Ii reduceti la nivelul de copii si nu le mai ramane decat sa va fie loiali, sa-si piarda eul si sa intre sub tutela voastra in vreme ce stati in varful muntelui ca o imagine a tatalui tuturor si nici unul nu are curajul sa va prinda de barba si sa va spuna: priviti-va propriul comportament si decideti atunci care din noi e nevrotic. Va vorbesc ca prieten."
Oho, din pacate cati nu fac exact la fel in ziua de astazi... :) Dar e bine si asta, din moment ce poti sa alegi sa accepti sa ramai la nivelul de copil sau sa refuzi- si sa mergi mai departe :)

http://www.filme-net.com/2012/01/dangerous-method-online-2011.html



Sper ca va e visul maaaagic, dragi prieteni solari. :)

2 comentarii:

  1. actrita de care ziceai mi-a lasat si mie o impresie asemanatoare, dar numai la inceput, dupa care m-am lasat pacalit

    să ai o zi bună :)

    RăspundețiȘtergere
  2. haha, inteleg.Adevarul e ca si eu, pana la sfarist, mi-am tot dorit sa ma pacaleasca. Din pacate (cred ca si din oarecare motive subiective) nu a reusit sa o faca)
    Multumesc, Radu, pentru gandul bun.
    Sa avem o zi frumoasa! :)

    RăspundețiȘtergere