vineri, 3 februarie 2012

daca veti avea o asemenea credinta


"Ce este o filosofie care nu se sprijina pe revelatia spirituala? Omul de stiinta, spre deosebire de teolog, nu se increde in simturi, ci doar in experietele sale, deoarece stiinta fizica se ocupa de fenomene si nu de credinta.

Credinta este o stea luminoasa ce il ajuta pe cercetator sa dezlege misterele naturii. Trebuie sa cautati centrul vostru de greutate in Dumnezeu si sa va bazati increderea pe o credinta divina, sincera, curata si puternica, si sa-i ramaneti credinciosi cu toata inima, cu tot sufletul, cu toata simtirea si cu tot cugetul. Daca veti avea o asemenea credinta, Dumnezeu (Intelepciunea) nu va va ascunde Adevarul Lui, ci va va dezvalui operele sale intr-un mod credibil, vizibil si consolator.

Tot ce se intampla (pe lume) se produce din vointa lui Dumnezeu. Constiinta este facultatea pe care am primit-o de la Dumnezeu si in care trebuie sa vedem propriul nostru chip. De aceea se cuvine sa facem doar ce ne invata constiinta, nimic altceva."

Theophrastus Ph. Paracelsus, Ars Alchimica

asculta Radio Vocea Sufletului

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. imediat ma uit la ultima parte.
      Dar e crancen, iti spun, e crancen sa te gandesti la frigul asta care e afara si tu sa stai in casa la caldura si sa ai un pat si sa ai apa calda si mancare si... si apoi sa vezi filmul asta...
      stii, nu pot sa nu ma gandesc ca suntem cu totii niste rasfatati, dar mai mereu nerecunoscatori. Sa ne ierte Dzeu si sa ne fereasca de vreun razboi.
      (intoarcerea lui yura din padurea aia- cutremuratoare scena!)

      Ștergere
  2. El are parte de iubirea dupa care noi tanjim atat de mult de asta indura totul in numele ei.Si noi am face la fel.Astept o postare despre film si despre jocul lui Menshikov.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca toti avem parte de acea iubire, dar doar atunci cand suntem pregatiti si stim sa o intampinam asa cum se cuvine :) Eu cand ma gandesc la viata mea nu ma pot opri din a ma minuna. Si o spun cu toata sinceritatea. De o vreme incoace nu mai tanjesc dupa nimic, devreme ce simt atat de clar si de intens ca totul e in/langa mine.
      Imi pare rau, sper sa nu te dezamagesc, dar s-ar putea sa nu scriu despre acest film. E foarte frumos, dar nu m-a marcat povestea de iubire cat m-au marcat imaginile de razboi. O sa scriu doar daca ceea ce simt dupa ce il vad in intregime va fi atat de intens incat sa trebuiasca sa iasa din mine. Daca nu... am sa ma rog sa ne pazeasca Dzeu si Maica Domnului de vreun razboi... :)

      Ștergere