miercuri, 13 aprilie 2011

Regimul Osawa Nr. 7

Cunoscut şi sub denumirea de "regimul celor 10 zile", regimul Oshawa purifică organismul şi reînnoieşte sîngele, printr-o alimentaţie pură, fiind indicat în toate afecţiunile. Cel care l-a popularizat, dovedind că acesta are efecte excepţionale asupra organismului uman, a fost medicul japonez Oshawa, care a fondat întreaga teorie a alimentaţiei macrobiotice. Metoda era cunoscută sub denumirea de "regimul numărul 7 al doctorului Oshawa" sau, pe scurt, "regimul Oshawa".

Regimul a fost recomandat deseori de renumitul terapeut Valeriu Popa, ca bază pentru vindecarea unor afecţiuni grave, cum sînt cancerul, dezechilibrele metabolice şi endocrine. Alte boli în care acest regim şi-a dovedit eficienţa sînt glaucomul, cataracta, ateroscleroza, hepatitele, cardiopatia ischemică, bolile degenerative date de vîrstă, diabetul zaharat de tip II, adenomul de prostată, reumatismul, astmul, poliartritele reumatoide, spondilozele cervicale, hipercolesterolemiile, guta, alergiile, nefritele şi pielonefritele.

Regimul este următorul:

• timp de 10 zile se consumă numai cereale Yang – grîu, orez, mei şi hrişcă – în diferite forme de preparare, adică prin fierbere sau coacere, înmuiere în apă (cum este cazul pentru hrişcă) şi neadăugînd altceva în afară de apă sau puţină sare. Nu se admite dospirea diverselor aluaturi, nici introducerea de drojdii. Nu se foloseşte grîul germinat sau încolţit. Se mănîncă pe săturate, în două sau mai multe mese pe zi şi, în nici un caz, nu se va răbda de foame în timpul curei. În cazul unor afecţiuni cronice, sînt indicate mai multe cure succesive de cîte 10 zile, cu pauză de 3-4 zile între ele, pînă la vindecare.

• În pauză şi încă 3-4 luni după însănătoşire, se va ţine o dietă lacto-vegetariană pură. Se beau 2 litri de apă plată pe zi. Dacă apare tendinţa de constipaţie, se fac clisme.

După urmarea acestui regim creşte vitalitatea, capacitatea de muncă, se îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare, somnul devine mult mai odihnitor şi se amplifica magnetismul curativ. Are loc o reîntinerire, revitalizare şi regenerare a întregului organism. Pe langă normalizarea greutăţii corporale, acest regim fiind recomandat atît pentru supraponderali, cît şi pentru cei care au o greutate corporală sub media normală, cu acest regim se obţine o reglare a echilibrului endocrin şi o detoxifiere desăvîrşită.

S-a constatat că acest regim ajută şi la reducerea, după caz chiar eliminarea, unor tumori maligne. Cele mai hrănitoare şi uşor de folosit preparate din regimul Oshawa sînt turtiţele de făină integrală de grîu. Din surse biblice şi istorice, se pare că pe vremea lui Isus, astfel de turtiţe necrescute erau o mîncare destul de răspîndită, iar la "Cina cea de Taină" o astfel de "azimă" a fost ruptă şi împărţită apostolilor de către Iisus. Aluatul se face cu cît mai puţină apă şi sare. După ce a fost bine frămîntat, se aşteaptă 20 de minute şi se fac turtiţe, care se coc în cuptor, la foc potrivit. Nu se păstrează în pungi de plastic, ci doar de hîrtie sau textile. Grîul se poate prepara şi prin fierbere, simplu sau în asociere cu orez, hrişcă sau mei. Orezul poate fi fiert sau adăugat sub formă de făină în aluatul pentru turtiţe. Boabele de hrişcă se înmoaie în apă jumătate de oră, după care se scurge apa şi se mănîncă. Se mai pot prepara şi prin fierbere sau adăugare, sub formă de făină, la realizarea aluaturilor. Meiul poate fi preparat tot prin înmuiere sau fierbere. (C.Iacob)

preluat de pe: suntsanatos

P.S. Turtitele din grau sunt foarte bune!!! :)

12 comentarii:

  1. L-am tinut si eu si intr-adevar e nemaipomenit! Inexplicabil cum 2-3 turtite pe zi din amestecul graului cu mei si hrisca iti dau atata energie si buna dispozitie! Nu mai spun de toate celelalte beneficii!

    RăspundețiȘtergere
  2. trebuie sa recunosc ca in prima seara mi s-a facut foarte rau si datorita faptului ca a doua zi aveam repetitii de dimineata, l-am intrerupt. Cu toate acestea, mananc zilnic turtite, le combin cu miere, si ma simt extraordinar de bine. Spune-mi, te rog, ai avut si tu astfel de reactii? E ceva normal? Ma gandeam ca e o detoxifiere puternica si asta ar explica reactiile descrise mai sus. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. salut..ai mai tinut cura asta?...ceva schimbari in bine rau?...si io as vrea sa incerc,da as mai cauta sa ma lamuresc de cateva lucruri,ms

    RăspundețiȘtergere
  4. lali, nu l-am mai tinut, pentru ca nu am avut liber deloc si imi doresc sa tin acest regim cand am mai mult timp de mine si mers prin natura, meditatii etc. Daca il tii, te rog sa-mi zici cum a fost. Eu am incercat de doua ori, dar nu am reusit sa trec de hopul acela, cand, datorita detoxifierii puternice, te ia cu ameteala si ti se face rau. Sincer, cred ca e un regim dur, dar care curata puternic intreg organismul.

    RăspundețiȘtergere
  5. o sa ma mai interesez putin inainte sa ma inham la el(regimul) ..daca o sa il tin o sa ti raspund.

    RăspundețiȘtergere
  6. eu sint la a 4 zi...as vrea sa stiu daca am voie sa fac miscare la sala ,inot si sauna...aste le fac in fiecare zi cite 1 ora fiecare...si ma simt foarte obosit...va rog sa-mi spuneti daca stiti ca am sau nu am voie...

    RăspundețiȘtergere
  7. draga marius, din cate stiu eu, in primele zile ale regimului se produce o puternica purificare si organismul este din aceasta cauza slabit... deci poate ca in acele zile ar fi bine sa te concentrezi pe meditatie, plimbare in natura etc. Si pe urma vezi si tu cum te simti, pana la urma, daca ne ascultam corpul, el ne spune ce si cum... N-am auzit sa nu fie voie sa faci miscare in timpul acestui regim... dar depinde cum te simti! Nu forta nimic. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna! Ma numesc Stefania si sunt in a 8 a zi de dieta. Este extraordinara! Am inceput sa o recomand tuturor, dar trebuie sa fii pregatit fizic (si psihic) pentru a o incepe si a o duce la bun sfarsit. Dpdv fizic trebuie tinut un post inainte de a incepe dieta pentru a sa pregati organismul. Eu am avut inca 2 tentative de a tine dieta si au esuat, aveam dureri groaznice de cap si nu am putut trece de ziua 2. Abia acum, a 3 a oara am reusit sa ajung pana la ziua 8 si sunt increzatoare ca voi ajunge pana in ziua a 10 a. Surpinzator nu am mai avut migrene acum ci am simtit o stare de bine si o energie cum doar uneori mai aveam. Piele mi s-a catifelat, aspectul de coaja de portocale a disparut, am slabit aproximativ 3 kilograme. Ma simt super! Recomand cu tarie aceasta dieta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Am ţinut acest regim în anul 2010 si singurele beneficii au fost scaderea colesterolului, trigliceridelor
    în anul 2012 luna august am tinut din nou regimul si am reusit si sa slabesc vreo 4 kg
    este un regim bun dar trebuie sa crezi in el
    ne putem vindeca si cu apa daca credem cu adevarat că e datatoare de viata

    RăspundețiȘtergere
  10. ce fac cu tratamentul de glanda tiroida pe aceasta perioada,il intrerup?

    RăspundețiȘtergere
  11. imi pare rau, nu sunt medic, prin urmare nu pot a va indruma.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere