vineri, 4 februarie 2011

inca unu'

Rene Descartes afirma ca, inainte de a scrie 'Discurs asupra metodei', l-a visat.

Si daca tot ne vine in minte, gandind la el, celebrul "dubito, ergo cogito" hai ca macar pe blogul meu sa-l memoram pana la capat:

"Dubito, ergo cogito. Cogito, ergo sum. Sum, ergo Deus est."

Asta incerca el sa demonstreze, dar se pare ca noi numa pana la 'ergo sum' puteam sa memoram intr-o vreme (stim noi care). Asadar, propun sa incercam sa mergem mai departe de data asta. :) Noapte buna, cu Ingerul aproape!

4 comentarii:

  1. Incredibil sora draga.... Cum imi raspunzi tu la intrebari.... Deci nu gresesc ca ma indoiesc:)))... Ca sa vezi! Exact despre aceeasi tema s.a discutat acum la tvr 1 ... Hmm! Cred ca pricep.
    Deci smerenia sta si in depasirea acestui 'ergo sum'? Defapt cred ca e cheia spre smerenie...spre acceptarea lui Dumnezeu in noi... Hmm... Interesant.
    Scuza.mi entuziasmul dar cred ca mi se clarifica tot mai mult anumite intrebari...
    Muuuultumesc!!! Noapte buna! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai datorita mandriei sale a ajuns cel mai frumos inger al domnului ce a ajuns. Dar cred ca Descartes nu vb aici despre egoul nostru ci despre sinele nostru, despre 'suflarea' aceea de viata pe care a suflat-o Dumnezeu peste Adam. Caci nu Egoul nostru, ci Sinele nostru dovedeste existenta lui Dumnezeu :)Te imbratisez tare, vise frumoase, surioara!

    RăspundețiȘtergere
  3. off...m-am primit,am crezut ca pricep si eu :)),dar ai dreptate,daca stau acum sa citesc mai atent sesizez si eu diferenta... multumesc pentru lamurire!!!
    uneori am senzatia ca ce pare a fi simplu ... defapt ascunde lucruri atat de complexe incat am senzatia ca ma pierd...uff..
    te imbratisez surioara... multumesc ca ai rabdare sa participi si tu la modelarea mea!! iarta-mi faptul ca nu pricep inca totul...

    RăspundețiȘtergere
  4. dragul meu pitic, nu am de ce sa te iert, crede-ma :) important este sa nu-ti pierzi curajul de a intreba sau de a-ti spune parerea, numai in felul acesta vei invata mai mult si mai mult! Te imbratisez tare

    RăspundețiȘtergere