marți, 11 decembrie 2012

ce mare lucru


Eu n-am sa ma satur niciodata de mare, de soare, de raze, de ploaie, de codru, de fosnetul frunzelor ce danseaza in vant, de luna, de pisici cu nasul turtit sau alti urecheati cu mai multe picioare pare, de tropotul si de nechezatul cailor, de mirosul freizilor, de rochita crinilor, de cacao cu lapte, de zapada care pluteste in timp ce crede ca pe tample ne cade, de somnul frunzelor toamnelor, de visele diminetilor, de prospetimile  primaverilor sau de lopata care sta sprijinita de marginea balconului, asteptand s-o folosesc intr-o noapte ... 

Si ce daca balconul e plin de zapada iar? Si ce daca o sa se pravale tot blocul?! O sa ne pravalim in zapada, ce, mare lucru?! Am facut asta de atatea ori cand eram copii... si oricum, blocul in care stau eu n-o sa se pravale niciodata, pentru ca e un super-bloc care are in fata niste braduti si deasupra niste stele, care nu se vad, din cauza felinarelor, desigur, asta nu inseamna ca nu sunt acolo. Ce, daca de exemplu, eu nu te vad pe tine, cititorule, asta inseamna ca tu nu esti unde esti? Pai cum sa insemne? Sau daca tu nu ma vezi pe mine, inseamna ca aceste cuvinte s-au imprimat pe blog singurele?! 

Afara ninge, ninge si de-abia reusesc pe o vreme ca asta sa ma pitesc in casa... e magie de tot afara si asta e fix treaba ta daca nu o vezi! Si e fix treaba ta, daca o vezi! Si uite-asa, e diferita treaba fiecaruia... Si cand ne intalnim, e fix treaba noastra! Fiecare dupa chipul si culoarea sa... Si recunosc ca in momente din acestea mi-e dor de cine vreau eu. Si ce?! E treaba mea de cine mi-e mie dor! Oricum nu poate sa-ti fie dor decat de tine insati, asa ca, da mi-e dor, de ce sa nu-mi fie dor! Pentru ca in aromana dor nu inseamna numai dor. Mai inseamna si altceva... nu numai durere, sau dorinta sau pasiune. Mai inseamna si iubire. Asa ca da, mi-e dor! Cum spunea fetita aceea pe care nu am sa o uit niciodata, desi nu am vazut-o niciodata, doar mi s-a povestit ce a spus ea cand cineva a vazut-o odata:

"Nu-i asa ca daca nu m-as fi nascut mi s-ar fi facut dor de mine?"

Pai fix asa E... Asa ca am sa-mi iau manusile, caciula si eventual si pe Yemayu pe balcon, daca tot e alb si zburlit ca fulgii de zapada si am sa fur zapada de la vecini si am sa o pun pe toata la mine in balcon. Si dimineata, ei se vor bucura ca pervazul lor e curat, iar eu... ca toata zapada de prin imprejurimi e la mine in balcon! 
Ce, mare lucru sa le faci oamenilor bucurii!!! 

Si in timp ce adun zapada, o sa ascult, desigur, ce-mi place mie sa ascult! 
Ce, mare lucru sa asculti si sa faci doar ce-ti place... 
Uite, de exemplu ai putea sa zici si tu ceva! Dar n-o sa zici nimic, probabil, pentru ca asa faci tu. Zici numai ce vrei, cand vrei, cat si cum vrei si e foarte bine asa! De ce sa nu fie bine? Mai ales ca eu am super-puteri si aud tot ce spui tu, chiar daca tu crezi ca nu zici nimic! Ce, crezi ca esti singurul cu super-puteri de pe aceste meleaguri? Hohoho... stai sa-l vezi pe Yemayu... Dar asta e o alta poveste, despre o cu totul alta treaba... Si in plus, Yemayu face numai ce-i place si e foarte foarte fericit! Asa ca ma duc pe balcon, pentru ca acum e momentul cel mai potrivit sa-mi umplu blanconul cu... zapadaaaaaaaaaa!!!!!!! 



2 comentarii:

  1. Nu sunt un admirator al iernii. Dar articolul acesta l-am simtit, nu l-am citit.
    Daca spun ca e un articol frumos, il desconsider. Nu articolul e frumos, ci senzatiile si emotiile tale, pe care le-am simtit si eu citind.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai vezi, Mircea, in felul asta ma prind si eu daca bucuria mea e sau nu autentica. Daca cititorii rezoneaza cu emotia, e clar! Copiii stiu mai bine, caci ei au tot timpul puterea asta :)

    RăspundețiȘtergere