vineri, 7 decembrie 2012

daruri adevarate


"Iubeste-te mult pe tine insuti si, in felul acesta, ii poti aduce si pe ceilalti in acea iubire- fara niciun fel de dificultate. Adevarul este ca atunci cand doi oameni care isi iubesc sinele se intalnesc, nu mai exista nimeni altcineva de fata. Sunt doar ei doi, care salasluiesc in inima unica a iubirii. (...) Fii constant in iubirea ta pentru tine insuti. Aceasta sa fie prioritatea ta si si devotamentul tau principal. Starea de gratie ii va aduce si pe ceilalti acolo- pe cei care sunt fericiti sa fie cu ei insisi. Ei nu vor veni ca sa emita pretentii asupra ta. Ei nu vor veni sa incerce sa-ti controleze viata. 
(...) Inradacineaza-te adanc in binecuvantarea eterna a abundentei si gratiei lui Dumnezeu. Toti cei cu care te intalnesti in acel loc iti aduc daruri adevarate. Nu cer nimic in schimb, nu fac targuri nevrotice pentru a capata iubire si aprobare.
Aici se afla intregimea autentica, bucuria de a fi prezent- singur si impreuna. Aici abuzul este imposibil- deoarece nu exista un altul care sa distraga sinele si sa-l indeparteze de scopul sau. Aici, libertatea si iubirea se intrepatrund, deoarece fiecare o sprijina pe cealalta." Frumos... De cateva zile imi tot vin in minte urmatoarele versuri: 

"Sunt printre oameni
un om binecuvantat!" Sf. Ioan Gura de Aur

Paul Ferrini

Asculta Radio Vocea Sufletului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu