miercuri, 29 septembrie 2010

29 septembrie 2010


Astazi se implinesc o suta de ani de la binecuvantata zi de nastere a Parintelui Arsenie Boca! Ii multumim lui Dumnezeu pentru binele care l-a facut acestei tari, trimitandu-l in urma cu o suta de ani pe Parintele Arsenie Boca pe acest pamant romanesc, sa ne spele din pacate, sa ne indrume si sa ne arate Calea cea Adevarata! Parinte drag, nu vom avea destule zile sa-ti multumim indeajuns pentru binele pe care ni l-ai facut si inca ni-l faci din Cerurile cele Inalte! Sa nu ne uiti, Parinte, pe noi, pacatosii, care asteptam in fiecare clipa indurare de la Tatal Ceresc!

7 comentarii:

  1. Cat de frumos... Asta e poza aia care te priveste din orice unghi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti pe un drum gresit.Pr Arsenie n-ar putea sta niciodata alaturi de Oreste, magie ,vise, capricorni..in subconstientul tau cauti o lume ..pt care exista de fapt o singura directie si o singura poarta.Traieti intr-o lume paralela..care nu exista decat in vise..Te inteleg..asta e boala noastra, a celor de la arte..avem prea multa imaginatie..E un taram periculos..revino-ti pana nu e prea tarziu si o sa-ti dai seama ca nu mai ai pamantul sub picioare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu de ce, dar mesajul tau mi-a adus in suflet multa tristete! Cine spune ca Parintele Arsenie nu ar putea sta niciodata alaturi de Oreste? Cu siguranta, ratacim de multe ori cu TOTII, dar oare pentru cine a venit Iisus si toti acesti Sfinti Parinti? Cand intelegi ca in aceasi oala suntem cu totii, incepi sa ai o vaga idee despre ce inseamna "a fi smerit". Toate cele bune si sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa nu mai judecam pe nimeni, pentru ca nu suntem noi in masura sa facem asta atata vreme cat nu suntem fara de pacat.

    P.S. Citeste, te rog, macar inceputul Noului Testament si numara de cate ori se vorbeste acolo despre vise :) Sau poate ca si Biblia e o carte de magie? Hmmmm...

    RăspundețiȘtergere
  4. ..binele si raul nu vor putea sta niciodata unul langa altul..in pace..si armonie..ori cand Oreste vorbeste de flacara violet, extraterestri si inivita masoni in emisiunile sale..nu stiu. zau..ce legatura are asta cu Dumnezeu ..din Noul Testament..unde lucrurile sunt spuse f simplu si clar.

    RăspundețiȘtergere
  5. ..cat despre a fi smerit..nu inseamna sa nu amendezi raul.."nu omul sa uram..ci pacatul din om"'..spune Iisus in Noul Testament.Era Sf. Ierarh Nicolae lipsit de smerenie si iubire..atunci cand l-a palmuit pe Arie pt erezia lui?..era Hristos lipsit de dragoste si mila..atunci cand a daramat tarabele comerciantilor si i-a alungat din templu?

    RăspundețiȘtergere
  6. si Vaticanul a vorbit despre extraterestrii, dragul meu! :) Stii, ma gandesc adesea la faptul ca cei pe care ii judecam s-ar putea sa intre inaintea noastra in Imparatia Cerurilor- si atunci Egoul nostru iar se va simti nedreptatit :) Atata vreme cat esti in Iubire si in Legea lui Hristos, cred ca nici nu mai conteaza daca esti mason, extraterestru sau violet :) Zicea Parintele Arsenie: "Nu toti din manastire se mantuiesc nici toti din lume se prapadesc." Cred ca e la fel si cu masonii si asa zisii credinciosi : "Nu toti 'crestinii' se mantuiesc, nici toti masonii se prapadesc" :)

    Nu pot sa remarc cum retinem noi, cu totii, propozitii de genul "a amenda raul" dar uitam de cele mai multe ori sa ne iubim aproapele ca pe noi insine :)

    In ceea ce ma priveste, nu pot sa arat cu degetul pe nimeni, pentru ca nu sunt o Sfanta, prin urmare, recunosc, ca un pacatos ce sunt, ca e posibil sa confund binele cu raul si invers. Dar ce vroiam sa spun, pana la urma: acesta este un blog al tolerantei (atat cat e posibil) si as prefera sa nu mai dai cu pietre in cei care mie, personal, imi sunt foarte dragi si care chiar m-au ajutat in vremi de restriste. E alegerea ta si o respect, desigur, doar ca ma intristeaza profund ca din nou, in numele credintei, facem ce facem si ne judecam fratii, crezand ca noi suntem mai crestini ca ei, mai luminati, mai dumiriti... Numai bine si senin! :)

    RăspundețiȘtergere