vineri, 22 iulie 2011

undeva, in viitor


"All the things one has forgotten scream for help in dreams!"

Offf, ce vis am avut azi-noapte... s-a dus naibii toata linistea. Pesemne pentru ca m-am intors aici unde este si el... Habar nu am...
In vis stiam ca sunt in viitor si radeam cu Ochi de Caine Astru de prezentul acesta. Stia ca nu mi-e bine aici, dar acolo, in viitorul acela, totul era mult mai intens si mult mai real, era atat de bine. Probabil ca daca nu mi-ar fi sunat telefonul la ora 7, nu mi-as fi amintit in veci pururi acest vis. Era ciudat, eram cu el, cel din trecut si cu el, cel din viitor. Erau doi de el, unul tanar si altul matur. Cel tanar ma tinea in brate, cel matur ma invata...

A fost un vis tare frumos in care m-a invatat o 'improvizatie': atunci cand vine 'apocalipsa' si focul ma va inconjura de pretutindeni, sa nu uit mai ales sa arunc de pe mine hainele care ma ard... :) A fost un vis cu adevarat magic. Si el, vazand ca nu vreau sa stau langa el (suparata fiind pe el ca un copil) a spus salii intregi, provocandu-ma: cred ca vrea sa se intoarca unde a fost! La care eu, muscand momeala, i-am spus: 'Doamne fereste sa ma intorc unde am fost!" Si intreaga sala a ras si el cel mai mult, dar un ras de Maestru, nu unul ironic, ci asa cum rade un copil cand faci o gluma buna. Si i-am vazut in vis coltisorul de dinte care ii iese de sub buza care se ridica (pfuai, ce lucida am fost!). Si in felul acesta m-a facut sa vorbesc cu el. Si DA, in vis stiiam clar ca sunt undeva, in viitor... Si mi-era asa de bine acolo... si pentru nimic in lume nu as mai fi venit inapoi. Dar a sunat telefonul si ... am adormit la loc! :) Adica, m-am trezit aici, in somnul acesta. Si da, vreau inapoi! Pentru ca acolo totul era altfel, si ma simteam in siguranta si foarte bine! Si eram cu totii exact asa cum suntem, doar ca parca zambetele si rasul si gandurile erau curate, ca ale unor copii. Chiar si supararile erau la fel de curate ... era cu totul altfel. Daca asa arata viitorul, atunci... vreau inapoi... :))


8 comentarii:

  1. Cred ca in vis ai accesat o alta luyme, in care nu exista timp. Sau in care timpul are alt fel de curgere.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, Mircea, si eu cred foarte tare asta. Si acum sunt putin intoarsa pe dos din cauza visului astuia. O noapte frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper ca esti intoarsa pe dos in sens pozitiv!
    Eu poate ca am avut norocul sa "vad" spatiul si timpul in stare constienta, cu mult timp in urma (aprox. 15 ani), de asta am fost fascinat, nu bulversat.
    O noapte frumoasa (si vise placute!)

    RăspundețiȘtergere
  4. da, intoarsa pe dos in sensul ca parca acum universul acela infinit din mine a iesit afara si e in jurul meu. Sunt 'intoarsa pe dos' ca o manusa :). Da, a fost fascinant, atat de puternic m-a marcat ca numai acolo ma gandesc de azi dimineata. Tu probabil chiar intelegi ce vreau sa spun :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Fiecare are trairile sale, dupa cum le receptioneaza, deci oricum exista niste diferente; insa sa vezi doua lumi coexistand in acelasi spatiu e, probabil, asemanator cu a vedea doua timpuri in acelasi moment. Asemanator ca impresie, ca efect asupra constiintei noastre care abia se trezeste.

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamne ajuta sa se trezeasca odata, ca perioada asta 'de tranzitie' ma cam 'parjoleste' :))

    RăspundețiȘtergere
  7. rabdare...in acel vis ti-au fost aratate posibilitatile reale.poti si constient, sa le accesezi.

    RăspundețiȘtergere
  8. 'ceea ce e sus e la fel cu ceea ce e jos', nu? :) Da, aveam nevoie sa aud asta, iti multumesc. Si te mai astept pe aici. Un sfarsit de saptamana frumos!

    RăspundețiȘtergere