luni, 25 iulie 2011

si I Chingul zice... Hexagrama 42 Yi

Hexagrama 42

Yi Crestere

Un mare conducator isi serveste oamenii sai mai bine decat oamenii sai il servesc pe el. Din cauza acestui lucru, el castiga un mare respect si multe lucruri devin posibile. Oamenii vor munci mai mult si isi vor asuma riscuri mai mari pentru un conducator binevoitor. Acesta este un moment al cresterii, in care se pot produce mari castiguri de catre un conducator ce doreste sa se sacrifice pentru oamenii sai, dar acest moment este foarte scurt si trebuie profitat pana nu dispare.

Se poate sa cresc, mai ales daca-mi amintesc sa mai si rad de intreg ridicolul acestei vieti si de toti conducatorii ei cacaciosi :) Respect, spartanilor. Mi-e dor de curajul vostru!


6 comentarii:

  1. Draga mea Maria nu-ti consuma energia gandindu-te la copiii comunistilor care ne conduc astazi.Ca sa nu ne mai gandim la hoti prosti avem nevoie de vise extraordinare.Iti recomand un film care m-a impresionat teribil:What dreams may come.O sa iti placa la nebunie.Sunt sigur.O noapte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. O, iubesc filmul acela, l-am vazut si m-a impresionat foarte tare. :) Ai dreptate, bine ar fi sa putem uita de minunatii conducatori, numai ca viitorul si destinul nostru depinde si de acesti oameni, din pacate. Dar oricum, afara e furtuna (iubesc furtuna, furtuna blanda care nu distruge recolta si casele oamenilor) si sper ca in noaptea asta sa vad 2046. :) Iti multumesc pentru gandurile tale frumoase si... da, sa ai vise magice! Nopate buna!

    RăspundețiȘtergere
  3. 2046 o sa iti ravaseasca sufletul...dar o te faca sa-l iubesti.E genul de film pe care poti sa-l revezi abia peste 5 ani.:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am hotarat sa vad intai Days of being Wild. :) Nu stiu de ce ma trage sufletul ca un magnet spre 2046 dar simt in acelai timp ca u am sa dorm prea bine dupa ce am sa-l vad. :) Hmmm, vom vedea ce coarda sensibila atinge si filmul acesta. De abia astept sa-l vad, acum, ca spui si tu ca imi va ravasi sufletul...

    RăspundețiȘtergere
  5. 2046 e un fel de continuare la the mood of love deci trebuie sa-l vezi neaparat.:)

    RăspundețiȘtergere
  6. am inteles ca acetea doua impreuna cu 'days of being wild' alcatuiesc un fel de trilogie :) promit ca am sa-l vad, doar ca mi-e putin frica. Sper sa nu ma rascoleasca prea tare, mi-e frica sa deranjez in perioada asta adancul din mine...

    RăspundețiȘtergere