vineri, 29 iulie 2011

rain again

Incepe sa ma enerveze teoria sincronicitatii... :)))



"I Ching devine pentru Jung si o confirmare dar si o posibilitate prin care el poate isi poate dezvolta teoria sincronicitatii sau a coincidentelor care nu au la baza nici o cauza.
Teoria sincronicitatii i-a fost inspirată parţial de o experienta avuta cu una din pacientele sale care a visat un scarabeu (insecta) de aur. A doua zi, in cabinetul lui Jung, apare aceasta vietate. Interpretarea simbolistica a acestei aparitii, Jung o explica ca o evolutie viitoare a pacientei care urma sa sufere mutatii de la o gandire de tip rational la una absurda, la una mai convenabilă. Scarabeul ar fi fost un simbol, un indiciu al unei morti si renasteri psihice in spiritul miturilor antice de odinioara." www.artafengshui.ro

4 comentarii:

  1. Draga mea Maria sper ca marea sa fie revelatoare.Daca intalnesti vreun vrajitor,cumpara-mi un vis.Am nevoie...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu e nevoie Ionut, ti-l fauresti tu asa cum stii ca ti se potriveste si cum doar tu, asemenea unui vrajitor, poti sa-l faci sa prinda viata.
    Draga si dulcea Maria, doar iti daruieste inspiratie, bucurie si frumos, asa cum frumos stie ea sa daruiasca, cu caldura si emotie, minunatele daruri din camarile sufletelului ei, (ce-i drept, uneori cu mare generozitate, cand poate ca ar trebui sa pastreze doar pentru ea, si nu din egoism, ci pentru ca sunt taine ale sufletului, care o ghideaza spre implinirea propriilor sale vise).

    Vacanta frumoasa sa fie, cu zile insorite si minunate!

    Cu mult drag,
    Cristina

    http://www.youtube.com/watch?v=YBA3oxMh5ZQ&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  3. draga Ionut, sper si eu din inima sa reusesc sa ma linistesc, pentru ca doar in liniste intelegem tot. Mici vrajitori suntem cu totii, atunci cand intelegem puterea gandului si a cuvantului, asa ca nu-mi fac griji, stiu ca stii deja asta si ca totul va fi bine :) Eu, dupa o nopate nedormita alaturi de o prietena draga, am deslusit intreg intelesul acestei perioade si ale incercarilor si e asa de bine acum, cand am inteles ca toti oamenii dragi vin de fapt sa ne invete sa 'respiram' fara ajutorul lor, pentru ca suntem fiecare dintre noi suficient de puternici. :) Sa ai zile minunate si sa ai grija de tine si sa ne auzim cu bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina, ai dreptate in legatura cu 'generozitatea' mea, invat din rasputeri sa fiu mai temperata, sunt o persoana atat de entuziasta de felul meu incat uit uneori sa pastrez aceste taine ale mele doar pentru mine. Cu toate ca, de obicei, nu povestesc niciodata intreg continutul unei astfel de taine, doar lucurile care stiu ca poate ar vibra si pentru altii si i-ar ajuta si pe ei sa inteleaga. :) Nu am fost niciodata o fire egoista, cand eram mica imparteam mancarea mea cu toti musafirii si daca nu voiau sa manance aproape ca ma faceau sa plang. :) Cu 'directia' aceasta m-am nascut si e destul de greu sa incerc sa fiu altfel: oricat incerc, nu prea imi iese. Stiu ca nu la egoism te-ai referit tu, pe de alta parte, acesta este un loc care nu vibreaza cu oricine, drept urmare cred ca cina ajunge aici, nu ajunge intamplator. Oricum, marile taine nu prea pot fi exprimate in cuvinte- cred eu. :)
    O vacanta frumoasa iti doresc si la buna auzire!

    RăspundețiȘtergere