duminică, 6 martie 2011

se poate atinge...

"Trebuie să ştii să perseverezi pentru a ajunge la echilibru. Trebuie să fii echilibrat pentru a avea posibilitatea să examinezi cu calm şi limpezime. Trebuie să examinezi cu calm şi vedere clară pentru a ajunge la linişte, la încredere. Trebuie să fi obţinut liniştirea, încrederea, pentru a putea discerne esenţialul lucrurilor. Când se discerne esenţialul lucrurilor, se poate atinge scopul." Confucius

7 comentarii:

  1. Poate pare rautate dar Confucius este mort si ceea ce este mort nu este viu. Pentru tine ceea ce ai postat este adevarat. Din punctul meu de vedere ceea ce ai postat este plastic. Sa vin cu un comentariu mai clar cum iti place sa afirmi. Vederea este limitata la prezenta luminii. Sint tare curios cum mai poti fi echilibrat in intuneric. Esenta unor lucruri poate fi perceputa printr-o prizma. Natura ta costructiva, esti poate deacord cu mine ca corpul tau nu a fost creat ci costruit, limiteaza perceptia lucrurilor functie de imformatia inscrisa in ADN. Scopul cui?. Un joc de cuvine prea putin explicit. Un relativ echilibru il poti obtine printr-un control al respiratiei. Cel mai important fiind hiatusul. Lucrul nu lai creat, este construit iar scopul este multiplu functie de necesitati.

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca textul nu se refera la "lumina" becului de la lampa necesara pentru a fi echilibrat si de a observa lumea corect,ci este o metafora pentru functia constientizarii,ptr faptul de a fi constient de un aspect,de al avea luminat si integrat...cred ca cea ce da textul de inteles este la fel cu filozofia llui Platon din mitul pesterii,cum cunoasterea se obtine in trepte...sau poate n am inteles eu textul tau

    RăspundețiȘtergere
  3. poate parea o rautate, dar te contrazici cu Confucius, care este mort :)))
    A spus cineva ca textul e refera la lumina becului? Referitor la 'relativul echilibru', cred ca bunul Dzeu ne-a inzestrat cu toate cele de trebuinta pentru a face fata- atunci cand suntem pregatiti- si luminii (si nu ma refer, desigur, la bec) si intunericului.
    P.S Nu e textul meu, e textul lui Confucius si se prea poate sa nu-l fi inteles. Acum, dupa ce am citit comentariul, am senzatia ca nici eu nu am inteles nimic, nici din confucius, nici din comentariu, nici din lumea intreaga. Sper sa treaca, haha

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) cel care a postat al doilea este o alta persoana,ce talmes balmes..asta e.Trebuia sa ma introduc mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. haha, de asta nu mai intelegeam nimic. okei. :) acum e clara treaba! (chiar am avut senzatia ca ar fi un alt om si ma intrebam ce se intampla, haha). o zi frumoasa, lali, si scuze pt. confuzia creata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cind un text este ambigu cel mai bun comentariu este sa fie la fel de ambigu sau mai ambigu. Catre Maria. Laitmotiv si omniprezentul D-zeu a dat lumea si lumea a cules si lumina dar mai ales intuneric. Ii place si asta se vede peste tot. Despre ce pregatire vorbesti?.

    RăspundețiȘtergere
  7. dragul meu, daca textul iti pare atat de ambiguu si nu rezonezi cu el, la ce te mai obosesti cu comentariile? Nu vreau sa par lipsita de rabdare si toleranta, dar chiar nu inteleg?! Hai, stii ceva: noapte buna si linistita! :) Spune clar ce vrei de la mine si iti raspund! Vrei sa nu mai visez, te deranjeaza Confucius, te-a suparat lumea ca e toata a necuratului si nu mai are nicio scapare? Spune omule ce ai pe suflet, ca nu ma prind cine te supara in halul asta? Visele mele, comentariile, filosofii, culorile, poate?

    RăspundețiȘtergere