duminică, 6 martie 2011

galbenul e la mine

PHOTO: vi.sualize.us

Azi noapte l-am visat de doua ori. Nu-mi amitesc sa fi visat pe cineva atat de des...
M-a 'sunat'. I-am auzit vocea atat de clar: calma, calda si sincera. Mi-a spus ca e asa de bine sa-mi auda vocea... Iar eu nici macar nu stiu inca daca am murit sau nu!
Al doilea vis spunea ca DA, am murit! Insa, indiferent daca sunt doar temerile mele sau daca sufletul meu stie sau simte ceva, cu totul altceva e important: ca cineva drag mie, in timp ce ma ducea catre IESIRE, mi-a spus: "vezi, e la fel ca ceilalti. Joaca indiferenta si nu se poate uita in ochii tai pentru ca in felul acesta ii este mult mai usor sa se minta" Iar eu, plangand in hohote, i-am spus: "Nu e adevarat. Daca spui asta, inseamna ca nu-l cunosti cu adevarat. Eu il cunosc pentru ca mi-a dat voie sa il privesc si stiu ca nu e asa. Totusi, nu inteleg de ce face asta..."

Primul vis a fost plin de culori, intr-un atelier in care el era Maestrul, iar noi invatam sa combinam colori. Mai mult colegii mei, pentru ca eu, in vis, nu stiam daca m-a chemat sa particip sau doar sa asist! Oricum, stiu sigur ca mi-am bagat maneca in culoarea galbena si l-am privit asa cum face un discipol neindemanatec. Iar el m-a privit cu atata dragoste, incat m-am trezit din vis plangand. Si nu am putut sa nu-mi amintesc de ce spunea Kazantzakis: "Avem pensula, avem culori, sa ne pictam Paradisul si sa intram!"
Poate ca Universul a vrut sa-mi transmita ca orice e posibil: si sa ne pictam Paradisul si sa INTRAM, dar si sa IESIM dintr-un loc in care nu mai intrezarim nici o lumina, nici o speranta, nici o sansa! Depinde de fiecare data de alegerile pe care le facem. Nimic din ceea ce gandim, rostim sau facem nu ramane lipsit de rezultat si mai ales de consecinte. Mai ales asta sa ne amintim!

Si de acolo, de unde esti, sper sa simti si sa intelegi cat ai insemnat si insemni in viata mea- indiferent ce vei alege! Vezi, pana si in vis te apar de vorbele pe care NU LE MERITI!


Teodor Vasile spune despre culoarea galbena din vise:

"GALBEN. Aceasta culoare poate avea mai multe semnificatii in vis, este foarte important visul in sine. Daca in vis vedem anumite lucruri de culoare galbena, dar in realitate ele sunt albe, atunci urmeaza o perioada dificila, greutati. Daca lucrurile sunt de culoare galbena atat in vis, cat si in realitate, este semn bun". Si in el chiar am incredere... :)

6 comentarii:

  1. Culorile ,pentru ca vorbesti de culoare, nu pot fi percepute decit printr-o prizma. Prizma, de regula este incolora, dar are o forma. Globul ocular este tot o prizma. Daca impingi o prizma intr-un fascicol de lumina alba poti obtine rogvaiv. Intrebarea corecta este: care este intentia ta. Unde este bine este si rau(malefic). Aspectul dual al omului este prezent si in "visele" sau mai degraba in trairile inconstientului. Visul este cofundat adesea cu altfel de trairi. Am cunoscut dar am si vazut foarte putini despre care sa pot afirma ca au visat. Nu uita esti in carne de om si oricit de luminos pare totul pacatul este la el acasa. Pacatul este plin de lumina. Asa zisu-l diavol alb. Iluzia in lume este permanent prezenta si ia diferite forme. Raul, maleficul, este stralucitor si sublim ca in piesa DANTE.

    RăspundețiȘtergere
  2. raspunsul la 'care este intentia ta?' cred ca se intelege daca citesti cu atentie blogul acesta :)Doamne iarta-ma, dar ce-i cu obsesia asta pentru pacate, diavoli albi, rau si malefic?

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci ai vise colorate ... eu nu tin minte sa fi visat vreodata ceva colorat. Poate ca nu merit decat vise alb-negru! Apropo, ce iti sugereaza galbenul? Poate ca asta este intrebarea corecta :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, visez destul de des colorat. Se poate sa visezi si tu colorat, draga Radu, dar sa nu-ti amintesti :)
    Mie, personal, galbenul imi aminteste de razele de soare, mai ales cand reusesc sa patrunda printre nori :), de citrin (care este piatra mea preferata) si care se spune ca te pune in legatura cu Arh. Gabriel. Imi mai aminteste de o camasa galbena- foarte draga mie, de micul print, care are parul de culoarea lanului de grau si de mine, cand eram copil si am aparut blonduta intr-o familie de bruneti, haha. Si nu in ultimul rand imi aminteste de aurul alchimic :) Multumesc pentru intrebare, nu m-a dus capul sa-mi raspund singura la aceasta intrebare!

    RăspundețiȘtergere
  5. Numai lucruri pozitive. La aur m-am gandit si eu (prima asociatie). Visul pare sa promita ... poate chiar Paradisul de care ai amintit :)

    RăspundețiȘtergere
  6. sa speram, mai ales ca vine primavara cu primele raze de soare :)

    RăspundețiȘtergere