luni, 7 martie 2011

esti 70% apa


Probabil ati auzit deja cu totii despre experimentele doctorului Masaru Emoto, cel care a demonstrat ca moleculele de apa pot fi influentate de gandurile, sentimentele si cuvintele noastre... :)



Iar aici, un documentar foarte interesant despre memoria apei, pe care vi-l recomand:





Celelalte parti le gasiti pe youtube.

4 comentarii:

  1. Foarte interesant! Desi e un documentar de popularizare si banuiesc ca nu e scutit de unele deformari, macar o samanta de adevar trebuie sa fie in el. Unul dintre vorbitori chiar are premiul Nobel în chimie! Ramane sa urmaresc maine ultima parte.
    O paralela ar fi aceea ca in Noul Testament se spune ca putem manca orice, numai sa multumim, iar astfel mancarea nu ne va face rau. Interesant, nu?
    Sarumana pentru recomandare. O zi frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesantă teoria... de altfel să știi că exista de mult în lumea scriitorilor povești legate de apă. unii recunosc (chiar și eu o fac) că multe idei bune legate de cuvinte, vin mai ușor atunci când ești în cadă, sau sub duș. Agatha Cristie spunea că-și scria romanele în timpul când spăla vasele. cred că este o legătură între aceste lucruri. de aceea poate și spunem că gândurile curg, suvoi de cuvinte etc.

    și deoarece astăzi este 8 martiie... la mulți ani, Maria.

    RăspundețiȘtergere
  3. Radu,recunosc ca si eu am observat ca unul dintre vorbitori are premiul Nobel, dar oricum, as zice ca se vede pe fetele lor ca nu vorbesc doar de dragul de a vorbi si de a bate campii... (chiar ma gandeam in timp ce vizionam documentarul ca par oameni de incredere :)). A fost, intr-adevar, o zi frumoasa, in primul rand pentru ca a iesit soarele, iar apoi pentru ca toate femeile erau cu buchete de flori si parca astazi toti oamenii au fost ceva mai zambareti :) Sa ai o seara frumoasa si multumesc pentru gandurile tale de bine! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bogdan, recunosc, ca o zodie de apa ce sunt (cu ascendent tot de apa) ca ori de cate ori ma aflu pe malul marii am langa mine un caiet si un creion- cred ca nu mai e cazul sa spun de ce? Si recunosc ca au fost cazuri cand am scris despre lucruri care s-au petrecut ulterior, uneori la luni de zile distanta :). In lipsa marii ma multumesc si cu cada, ce sa fac, cei patru pesti din mine nu rezista prea mult fara balaceala, fie cum o fi! Multumesc din suflet pentru urari, esti un gentleman, ca de fiecare data! Sa aveti o seara minunata! :)

    RăspundețiȘtergere