vineri, 18 decembrie 2009

Lumina lumineaza-n intuneric...



O alta zi deosebita!
Astazi am mai primit un Inger cadou! Toata casuta mea e plina de Ingeri pe care i-am primit inca din adolescenta. A fost o zi extrem de emotionanta, parca ma intalnisem cu mine cea din adolescenta... :) nu, nu exagerez! Aceeasi sensibilitate, acelasi bun simt, aceleasi temeri referitoare mai mereu la mine insami! Am privit si celelalte cadouri: o casuta de pitici din turta dulce, care parca venea din padurea aceea plina de lumina pe care eu o tot visez si Icoanele cele minunate! Mi-au dat lacrimile... Maicuta cu Pruncul intre cei doi Arhangheli: Mihail si Gavril! Mi s-a taiat respiratia cand am vazut aceasta iconita minunata!

Dar cadoul mai cuprindea ceva, pe langa toate aceste daruri care mi-au linistit sufletul si mi-au adus pacea pe care o astept de atata vreme... ceva ce nu poate fi vazut, dar il simti de fiecare data: o bucatica de suflet, puteai simti cum acest copil minunat zis Piticu' a rupt o bucatica din inima de aur pe care o are si a cuibarit-o bine acolo, printre cadouri, ca pe un dar modest! Dar, vai, aceasta bucatica "modesta", rupta dintr-un sufletel de aur mi-a luminat atat de tare toata seara, incat am senzatia clara ca o poarta plina de Lumina mi se deschide inainte, si ca acest "inainte" e tot ce mai conteaza de acum! Venind prin zapada, spre casa, linistita cum demult nu am mai fost, mi-a venit o replica dintr-un spectacol in care am jucat si care acum nu ma mai lasa in pace: "Nu noi il cautam pe Dumnezeu, ci Dumnezeu ne cauta pe noi!"

Multumesc, Pitic drag! Daca ai vedea cat de puternic lumineaza numai bucatica aceasta mica de suflet pe care mi-ai daruit-o, ai intelege, cu siguranta, ce suflet puternic e acolo, in launtrul tau! Sa ai incredere mereu in el, pentru ca asa nu poti gresi niciodata! Te imbratisez si iti multumesc! Astazi mi-ai confirmat inca odata ceva ce stiam demult, dar am uitat o vreme: "Lumina lumineaza-n intuneric si intunericul n-a biruit-o!" Asa, ca sa intelegi cat de mult m-a ridicat gestul tau! MULTUMESC! Sunt printre oameni un om binecuvantat!

2 comentarii:

  1. nu ma pot opri din plans!!!!!!!!
    mi-am pierdut toate cuvintele si tot ceea ce vroiam sa spun cand am citit articolul!!
    MULTUMES,MULTUMESC, lui Dumnezeu ca mi te-a scos in cale,OMULE SPECIAL!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu asta am facut, o buna bucata din noapte! :)

    RăspundețiȘtergere