luni, 18 februarie 2013

oarecumafost?!


Ma gandesc de cateva zile la urmatorul dialog:

"17. Dupa ce i-au scos afara, unul dintre ei a zis: "Scapa-ti viata; sa nu te uiti inapoi si sa nu te opresti in vreun loc din Campie; scapa la munte, ca sa nu pieri.
18. Lot le-a zis: O! nu, Doamne!
19. Iata ca am capatat trecere inaintea Ta, si ai aratat mare indurare fata de mine, pastrandu-mi viata; dar nu pot sa fug la munte, inainte ca sa ma atinga prapadul si voi peri.
20. Iata, cetatea aceasta este destul de aproape ca sa fug in ea, si este si mica. O, de as putea sa fug acolo,.. este asa de mica... si sa scap cu viata!"
21. Si El i-a zis: Iata ca-ti fac si hatarul acesta, si nu voi nimici cetatea de care vorbesti."

Nimicirea Sodomei si Gomorei

Intrebare: 

Oare ar fi scapat Lot de prapad daca nu ar fi dat raspunsul pe care l-a dat?
Oare se stia dinainte ce raspuns va da Lot si tocmai acest raspuns l-a salvat?
Oare cum a fost?! 
:)

4 comentarii:

  1. poate ca daca e ca cineva sa fie salvat, va fi indiferent de ce va alege, poate doar modul in care va fi va diferi
    destinatia e aceeasi, indiferent ce drum alegi, doar ca poate fi mai scurt sau mai lung, printre flori sau prin noroi
    kati

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic ca n-am primit timpul pe care l-am primit degeaba. Si decat sa speculam daca ne va salva sau nu Dzeu, desi noi ama laes sa ratacim toata viata (asta numai Dzeu poate stii cu adevarat) mai bine sa ne (re)amintim cine suntem, sa ne iubim Tatal, apoi pe noi insine si unii pe altii. Ca e mai frumos si mai limpede si mai nobil si mai senin si mai fara de specualtii asa... parca... :)
    Si, in plus, in loc sa trecem dincolo ca niste robi plini de pacate, poate vom reusi sa trecem ca niste copii...
    Adica, daca lui Lot i-a fost ascultata dorinta, clar el a fost un copil si nu un rob, altfel ar fi executat ce i-a poruncit Dzeu si atat. Dar Lot a avut indrazneala... si asta ar fi frumos sa dobandim si noi cand o fi sa parcurgem Marea Trecere. Dumnezeu sa ne ajute! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. trebuia sa zic: daca cineva e sa se salveze, o va face, ca pana la urma singuri ne salvam, prin faptele si deciziile noastre, prin ocaziile de care profitam si usile prin care trecem, ca pana la urma fiecare isi duce propria cruce si-si croieste propriul drum

    RăspundețiȘtergere
  4. singuri ne salvam da uite, unii au trecere la Dzeu de a-i salva si pe fratii lor mai mici... Ce poate fi mai placut lui Dzeu decat o astfel de iubire? :)

    RăspundețiȘtergere