vineri, 19 august 2011

operatiunea 'cotul'

Si acum, una dintre cele mai dragi intamplari din vacanta:

Ma aflam pe o terasa, in Budapesta, rupta de oboseala drumului, de tristetea intoarcerii si inca nauca de rapiditatea cu care poate magicianul tic-tac sa intoarca clepsidra de nisip, mai ales atunci cand in jur e frumos si bine! Si, in fine, toata introducerea asta doar pentru a ma scuza si a-mi motiva intr-un fel neatentia.
E deja noapte afara si de data asta chiar si frumusetea Budapestei ma lasa rece, mai ales ca intr-o singura zi m-am lovit de cel putin trei persoane extrem de incruntate si de arogante. Trecand si peste asta, dupa micul pahar de unicum pe care l-am consumat in speranta ca ma va ajuta intr-un fel sa depasesc aceasta stare de ameteala si oboseala, ma ridic hotarata de la masa la care ma aflam si datorita faptului ca distanta dintre masa mea si cea din spatele meu este foarte mica, reusesc intr-un mod exceptional sa-l lovesc (printr-un gest brusc, cam cum face masina inainte sa moara) cu cotul fix in cap pe individul la costum care sta pe scaun, cu spatele la mine, la masa cu pricina. Si nu asa, il lovesc bine, asa de bine ca am reusit chiar sa rosesc datorita violentei gestului meu si nu ma puteam pur si simplu opri din 'please, excuse me, I'm so sorry'.

Da tipu asta, la costum, dupa ce scoate un geamat scurt, reactie fireasca la lovitura cu pricina, se intoarce cu unul dintre cele mai luminoase chipuri vazute vreodata, zambeste cu o oarecare tristete in ochi si-mi spune foarte sincer, pe un ton extrem de firesc si linistitor: 'no problem, I deserve this!' Eu de abia il aud din cauza vocii mele care parca a luat-o razna si care indruga mereu: 'I'm so sorry, I'm really sorry, I'm so sorry!" Si el o tine pe a lui, cu chipul impacat pe care se vede clar inca surpiza incasarii unui cot in cap: 'No, please, don't worry! I really deserve this!"
Si m-am gandit atunci ca tipul asta spala prin reactia asta a lui pacatele tuturor intunecatilor din acea zi cu chipul sau care pare ca intelege ceva ce prietenului sau de la masa ii scapa.
:)

P.S. Aceasta postare este de fapt o poveste despre una dintre calitatile pe care ar trebui sa le aiba barbatul perfect! :)




12 comentarii:

  1. place la mine, place la mine
    frumoasa reactia lui, frumos suflet sa poata spune asa ceva, mai rar, si e placut cum un gest sau un cuvant cat de mic poate sa descreteasca frunti si sa dizolve tot amarul, doar o mica picatura e de ajuns; precum in reactiile chimice, cand intr-un recipient plin de o chestie tulbure si intunecata pui doar o picatura de solutie magica si tot continutul se limpezeste... frumos
    kati

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria mea cea draga, asta da experienta de vacanta :). Rar se mai intalnesc astazi asa reactii la cate o lovitura data din greseala... :)Exact cum spune si comentariul de mai sus... cuvantul,privirea,reactia ... pot duce un om pe culmile fericirii sau pe culmile disperarii ...
    Bine ai revenit, imi era dor sa te citesc >:D<>:D<
    pitic

    RăspundețiȘtergere
  3. bine ai revenit!

    draguta intamplarea. uneori e bine ca cineva e neindemanatic :)

    RăspundețiȘtergere
  4. asa este, draga Kati, pentru a mia oara am inteles cat de puternic ne poate influenta o vorba, o reactie, un zambet. Imi tot venea in cap scena aceea din filmul Constantin, cand ni se explica cum a pe acest pamant unii oameni sunt asemeni ingerilor :)

    RăspundețiȘtergere
  5. dragul meu pitic, si mie mi-e tare dor de tine si mi-e tare dor sa povestim. Te imbratisez tare tare tare

    RăspundețiȘtergere
  6. bine te-am regasit, draga Radu. Da, intamplarea aceasta chiar mi-a intrat in suflet :). Sa ai o zi frumoasa si senina!

    RăspundețiȘtergere
  7. Adevarat.Barbatul perfect trebuie sa aiba calitatea de intelege totul...chiar si un gest facut din greseala.

    RăspundețiȘtergere
  8. într-adevăr, foarte fain, răspunsul tipului :)

    RăspundețiȘtergere
  9. fain si destul de surprinzator dupa o zi in care imi venea sa-i caftesc pe toti, haha

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am ajuns aici cam random si am ramas cu gura cascata citind povestea asta, dar nu rezist sa nu intreb:

    Pai si ce-ai facut dupa aia ? Ai plecat dupa aia de langa el ? Este posibil sa nu fi profitat sexual de ocazia asta cu adevarat propice ? (Ca totusi, uitandu-ma la el in poza, am impresia ca e om simplu muritor comun si el, probabil heterosexual, ca si tine presupun, nu "inger".)

    RăspundețiȘtergere
  11. da, dupa aceea am plecat de langa el, pentru ca asta e singurul motiv pentru care noi ne-am intalnit: eu sa-i lovesc din greseala fix in cap si el sa-mi spuna exact ceea ce mi-a spus. :)

    N-as baga mana-n foc ca era 'un simplu muritor' :)

    RăspundețiȘtergere