miercuri, 31 august 2011

poate



Stiti scena aceea din Apocalypto cand aruncau aia cu sulite in mayasi?


Asa ma simt si eu. Simt ca decizia aceea, despre care tot vorbesc eu, m-a ciuruit, cum ar zice un bine cunoscut actor roman. Si nu stiu cum sa merg cu sulita asta imensa printre oameni, nu stiu cum sa o scot fara sa ma prabusesc, nu stiu ce trebuie sa fac. Si m-am saturat si eu pana peste urechile corpului meu astral de povestea asta.

Nu stiu de ce decizia asta a avut o asemenea insemnatate pentru mine, nu stiu de ce intreaga fiinta a simtit asa. As fi putut sa ma mint si sa ma prefac ca nu este asa, dar la ce mi-ar fi folosit? As fi invatat sa port si eu o masca, care la primul vant de septembrie s-ar fi spulberat.
Poate trebuia sa inteleg prin aceasta lectie ce insemnatate poate avea o simpla decizie luata. Poate trebuia, prin asta, pur si simplu sa invat sa plec. Poate trebuia sa invat sa traiesc. Sau poate trebuia sa-i cred pe ceilalti, dar nici asta nu mi se pare varianta cea mai adevarata.

Ce-ti ramane de facut atunci cand toate drumurile pe care le-ai ales s-au blocat?
Ce-ti ramane de facut atunci cand cel care e menit a veni pe lumea asta pentru a te salva te doboara? Ce-ti ramane de facut cand ai uitat cum sa traiesti si inca nu a venit nici timpul sa pleci? Ce-ti ramane de facut cand vrei sa mergi mai departe, dar nu gasesti in tine forta vindecarii? Ca si cand ar fi tras cineva cu ghiuleaua prin mine si acum toti oamenii din jurul meu se simt ei insisi stingeri. Cum sa te prefaci ca nu vezi ditamai rana din trupul omului, cand stai de vorba cu el? Cum sa-i spui, pe de alta parte, ca e ciuruit rau de tot? 'Ai luptat cu leii- zice el- si asta te-a tranformat intr-o leoaica. Ar trebui sa stii deja asta, ca intr-o astfel de lupta, nici nu mai conteaza cine a invins! Ai luptat cu leii- mai zice- si putini au curajul sa o faca!" Si ma apuca rasul, pentru ca nu, nu! am luptat de data asta cu leii, dar as lupta. Cand am luptat cu leii a fost unul dintre cele mai fericite momente din intreaga mea viata. Cand lupta e dreapta, simti extenuarea si linistea de la final, ca ai luptat pana la capat. Dar cu lasii astia de cacat, nu simti decat tradare si frustrare. Pana si placerea aceasta au reusit sa mi-o ia... Si acum chiar am sa-mi iau o pauza mai lunga, ca o sa se supere si blogul asta pe mine ca tot revin la rana asta de doi bani! Dar dupa o astfel de rana, stii ca nu vei mai putea fi niciodata cel/cea care ai fost!

14 comentarii:

  1. Nu stiu daca am inteles prin ce treci, dar iti doresc curaj ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Postarea asta este adevarata de la un capat la celalalt.Eu nu ma supar daca,din cand in cand,mai refulezi in ceea ce priveste rana ta sufleteasca.O inteleg si mi se pare perfect normala o astfel de refulare.Totusi,nu cred ca pauzele lungi si dese aduc marile succese si de aceea iti fac o recomandare prieteneasca.Filmul se numeste Manuale D'amore(Cartea dragostei)iar daca aceasta recomandare nu te face sa uiti,macar pentru 3 zile,ca traim intr-o lume de rahat,atunci inseamna ca nu ma pricep deloc la a intelege oamenii si ca sunt total pe langa ceea ce inseamna a sfatuii pe cineva atunci cand are nevoie.Nu inceta sa crezi in puterea de vindecare a sufletului tau.Te rog...P.S.In film joaca si preferatul meu adica Robert de Niro.Ai nevoie de zambet asa ca,eu impreuna cu de Niro o sa incercam sa te facem sa zambesti.Macar pentru 2 ore.Seara frumoasa si nu abandona lupta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce-ti ramane de facut atunci cand toate drumurile pe care le-ai ales s-au blocat?

    * Sa iesi din blocaj si sa continui sa mergi mai departe.

    Ce-ti ramane de facut atunci cand cel care e menit a veni pe lumea asta pentru a te salva te doboara?

    * Acum o percepi asa, ca pe o cadere..., peste ceva vreme, ai sa multumesti Cerului ca ai avut sansa asta de "a fi doborata ".

    Ce-ti ramane de facut cand ai uitat cum sa traiesti si inca nu a venit nici timpul sa pleci?

    * Sa-ti reamintesti ca a trai inseamna miscare, mobilitate permannta, dinamica. Nimic nu sta pe loc, deci nici tu.

    Ce-ti ramane de facut cand vrei sa mergi mai departe, dar nu gasesti in tine forta vindecarii?

    * Cauti mai adanc in tine LUMINA care dizolva intunericul uitarii si al tristetii si iti daruieste abundenta iubirii si forta implinirii.

    Si nu uita: "Nu plange pentru ca s-a terminat,mai bine zâmbeşte că s-a întâmplat." (Gabriel Garcia Marquez)

    Toate acestea sunt pentru tine ca o trambulina care te inalta spre desavarsire.

    Stiu si simt si eu ca este foarte dureros acest salt, dar realizez ca bucuria regasirii de sine este imensa si face ca totul sa aiba un sens penru tot ceea ce ni se intampla si pentru toate lucrurile prin care trecem.

    Deci, luptatoarea mea draga "Leoaica de foc", capul sus, grumazul drept si privirea sa-ti fie inainte, cu mult optimism si seninatate!

    Fii pregatita sa intampini cum se cuvine o noua dimineata, a unei noi zile minunate, ce-ti este oferita in dar.

    TE IUBESC!

    Cristina

    http://www.youtube.com/watch?v=clCZgf6-3yQ&feature=related

    http://documentare.digitalarena.ro/louise-hay-poti-sa-ti-vindeci-viata-2007/

    RăspundețiȘtergere
  4. Omulet drag te imbratisez de departe! Stau cu jurnalul Oanei Pellea in mana si magandesc la tn... Am avut senzatia ca te regasesc printre randuri... Nu stiu de ce dar simt ca vei birui din nou! Adevarul si frumosul reusesc pana la urma atata timp cat crezi in ele! Numai k nu iteleg de ce prin suferinta e izbanda? Poate ca salvarea nu era la cel pe care il asteptam, poate k salvarea e in tine si in ingerasul tau! Hmm iara imi confirm ca nu e bine sa cautam si sa asteptam pamantescul din altii si sa uitam de cerul din noi...nu mai ne inaltam...asa cred.
    Oricum stiu ca esti o biruitoaresi pt asta te iubesc, pt ca te lupti cu pamantescul din tine si din restu' ca sa gasesti lumina...!
    Trimit cativa pupici sarati si o imbratisare cu tot sufletul!!
    Ps: nu m.am putut abtine sa nu iti trimit un gand asa plin de alge, scoici si nisip!
    Piticutul cel pierdut in infinit...

    RăspundețiȘtergere
  5. amintindu-ti sa multumesti, gasind puterea in tine pentru a multumi, pentru a multumi pentru tot, pentru fiecare lovitura care ai primit-o, pentru toti acei lasi care ti-au aparut in cale, care ti-au aratat ca tu nu esti precum ei, ca tu nu alegi sa porti o masca pentru ca stii ca nu ai fi tu, pentru ca ti-au aratat ca tu nu esti falsa orice s-ar intampla sau indiferent in fata cui ai fi, pentru ca ti-au aratat cat de frumoasa si pura si stralucitoare esti pentru ca nu te-ai tavalit in mocirla lor doar pentru a fi acceptata, pentru ca tu nu ai nevoie ca ei sa te accepte, ca ei sa te placa, tu esti un diamant care nu are nevoie sa fie slefuit sau periat de ei pentru a straluci, pentru ca ti-au aratat ca tu nu esti precum ei, ca nu apartii cercului lor pentru ca tu nu rezonezi cu astfel de oameni si atunci de ai vrea sa fii in preajma lor, pentru ca cercul tau nu e limitat precum al lor, ci cuprinde intreg universul, a multumi pentru ca te-au exclus aratandu-ti ei ca tu nu apartii lumii lor chiar daca tu vroiai sa te agati de ea, ei ti-au dat peste degete ca sa devii libera, esti un suflet liber si minunat, de ce vrei sa te agati de lucruri care nu-ti mai apartin, multumestele si lasa-le sa plece
    esti minunata!!!, repeta-ti asta pana iti intra bine in cap si ajungi si tu sa o crezi :p
    te imbratisez cu mult, mult drag
    kati

    RăspundețiȘtergere
  6. uite ce tocmai mi-a iesit in cale...
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hVCdxM3P6Mk
    pup draga
    kati

    RăspundețiȘtergere
  7. draga Radu, iti foarte multumesc pentru modestie si sinceritate. Un comentariu scurt care mi-a atins sufletul :)

    RăspundețiȘtergere
  8. draga Ionut, forta ta empatica ma lasa fara cuvinte. Iti multumesc pentru intelegerea, pentru atentia si grija ta, pentru sesnibilitatea si ajutorul tau. Am gasit deja prima parte a filmului (vreau sa le vad pe toate trei), sa stii ca am mare incredere in sfatul tau. Iar Robert de Niro este si unul dintre actorii mei preferati, pe care l-am si visat asa ca, sunt sigura ca imi va face tare bine vizionarea acestui film. Si comentariul tau chiar a reusit sa ma faca sa zambesc, cu intreaga fiinta :) MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pitic ghidus, iti multumesc. Nu-ti bate tu capul cu problemele mele, mai bine profita din plin de locul unde esti si incarca-te pentru ceea ce urmeaza. Si apoi, oricum ne intalnim curand, cand te intorci, la un ceai sau la o plimbare. Dar iti multumesc mult de tot pentru gandurile tale sincere, de fiecare data. Asa este, salvarea este doar in noi si stim prea bine asta, si totusi, ce bine ne cade cand vedem un gest de omenie venit de oriunde si cat de mult doare cand cei care te iubesc reusesc sa te loveasca atat de adanc, pana in maduva Fiintei. :) As vrea ca lumea asta sa fie un loc mai bun si cand mi se doveste contrariul, mi-e foarte greu sa nu ma intristez. Dar pana una alta, mai bine as vedea barna din ochiul meu decat paiul din ochiul celuilalt :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Kati, tu ai mare dreptate cu a multumi! Pana la urma, lumea din jur este oglinda in care ne privim, cum bine sugerezi si tu, asa ca nu ar fi rau sa inteleg de ce atatia ani am crezut ca toti suntem niste lasi! si de abia dupa ce a venit si fapta (dupa cuvant, cum era firesc) am inteles cat de ca ne putem depasi pe noi insine si putem fi mai mult. Cuvintele tale si scena din Stalpii Pamantului au facu un mare click in capul meu si mi-am dat seama, la randul meu, ca prefer sa mor de foame sau sa raman in umbra mea, decat sa urmez un astfel de drum, al coruptiei, al sistemului corupt si al tradarii. Cand se va prabusi acest sistem, voi fi prima care iese in strada si danseaza :) Promit!

    RăspundețiȘtergere