vineri, 18 mai 2012

Stand and Deliver- Lectiile


Pentru ca mi-a placut foarte mult filmul dar si interpretarea actorului principal, Edward James Olmos, care a fost nominalizat la Oscar (1989) pentru acest rol.

" O poveste adevarata despre un miracol contemporan.

Filmul spune povestea unui profesor de matematica de liceu care transforma elevii unei clase de potentiali ratati si dezinteresati complet de scoala in elevi pregatiti, care pot face fata cu brio unor teste foarte dificile. Pe parcursul unui singur an scolar, copiii reusesc sa asimileze si sa inteleaga o cantitate enorma de informatii si ceea ce e mai important, devin motivati sa invete" cinemagia. ro

6 comentarii:

  1. Exista mai multe filme din astea despre profesori cu adevarat motivati si talentati care motiveaza clase de elevi la diverse materii, inclusiv dirigentie. Mie mi-au placut si cele legate de profesori de muzica, pt ca eu sunt total afon, si nu am apreciere pt muzica, insa mie mi-au placut ff mult emisiunile d-lui Iosif Sava de la TV pt ca vorbeau adeseori despre biografiile si istoriile diferitilor compozitori si muzicieni, si mie imi place sa aud istorii de vieti oameni, (inclusiv barfe !). Dintre filmele de profesori de muzica, am ales unul cu d-na Meryl Streep ca posibil interesant, mai ales ca este inspirat dintr-o poveste reala, cea a d-nei profesoare Roberta Guaspari, o profesoara din cartierul Harlem din NYC. Filmul respectiv are un titlu ff frumos, Music of the Heart, (Muzica Inimii), si a fost regizat, in mod ff amuzant si interesant, de dl Wes Craven, care e cunoscut mai mult pt filme horror pt adolescenti, cum ar fi A Nightmare on Elm Street ! In alte roluri in acel film mai apar si dl Aidan Quinn si d-nele Angela Bassett si Gloria Estefan.

    http://www.youtube.com/watch?v=8pnqbx8iTTM

    Uite si un mic film de stiri despre adevarata d-na profesoara Roberta Guaspari si cativa din elevii ei din grupul muzical Opus 118:

    http://www.youtube.com/watch?v=7CmR19ksBX4

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc, Rudolph, chiar am sa ma uit probabil candva dupa Festivalul de Teatru, ca va urma o perioada mai intensa, ca sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti recomand A Beautiful Mind (Russel Crowe) sau Dead Poets Society (Robin Williams) - superbe amandoua si oarecum in legatura cu cel prezentat de tine!

    P. S. - Te-am adaugat cu cea mai mare placere la lista de bloguri preferate de pe site-ul meu (www.esentainfinitului.blogspot.com)! Felicitari sincere si multiple pentru munca plina de pasiune pe care o depui! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. iti multumesc pentru recomadari, Paul, am vazut ambele filme, sunt minunate si de referinta. Pe acesta l-am recomandat pentru ca am impresia ca e ceva mai putin cunoscut.
    Multumesc frumos pentru gandurile si cuvintele de incurajare. O duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. ai dreptate, Maria. filmul este minunat, din categoria celor menționate în celelalte comentarii. dar fiind ceva mai vechi, a cam dispărut de pe radar, și-i păcat.
    o zi frumoasă, draga noastră!

    RăspundețiȘtergere
  6. asa este, Bogdan. Si actorul care joaca rolul principal (cel al profesorului) mi-a placut foarte foarte mult. O zi minunata si voua, dragii mei frumosi!

    RăspundețiȘtergere