duminică, 27 mai 2012

sau poate, gresisem


"Vorbe, vorbe, vorbe, mi-au strigat prietenii. Cuvinte frumoase, mi-au spus ei, cuvinte, si, dupa cum bunul-simt ne invata, cuvintele sunt una si actiunile sunt alta.
Am strigat: o parte din mine sunte cuvinte, cealalta sunt trupul si actiunea. Sau poate, gresisem, cand am strigat o astfel de nerozie. 
Al necuvantului fiind ma bucuram de farmecul cuvantului." Nini cel Stanesc

9 comentarii:

  1. Aoleu ! Eu TOCMAI de asta ma feresc ca naiba in real life, sa NU cumva sa existe riscul ca sa fie cineva influentat, (fie in sens pozitiv, fie negativ, ca nu asta conteaza, dovedirea posibilei influente conteaza), pe termen mediu sau lung de orice as putea eu personal comunica in orice fel (verbal, in scris, prin body language, sau printr-o combinatie de metode), in directia acelei alte persoane, (fie ca ea recepteaza sau intelege ce comunic sau nu, fie ca va actiona in mod corect sau incorect bazat pe ce am zis sau ce a crezut ca am zis eu, sau nu), pt ca am determinat eu personal la nivel de mare probabilitate ca e MULT mai BINE efectiv pt toata lumea, (eu si intreaga societate umana cu care as putea eu personal intercationa vreodata), ca eu personal sa NU influentez pe absolut pe nimeni in nici un fel, cel mult fiind OK sa ii influentez pe termen scurt, insa fara consecinte pe termen-mediu lung, ca ASTA mi-ar mai lipsi, ca acesti posibil influentati sa dea vina pe mine sau sa ma dea in judecata ulterior pt posibile lucruri neplacute care li se intampla lor in viata ulterior, (fie ca sunt direct legate de influenta mea fie ca nu, ca nu asta conteaza, conteaza ce or vrea ei sa gandeasca si ce fel de avocati isi vor alege, mai competenti sau mai indiferenti, cand m-or da pe mine in judecata, plus ce judecator o fi acolo in acele vremuri intotdeauna influentate politic, cand e vorba de diverse procese pt cerut si acordat compensatii sau reparatii pt daune si diverse suferinte) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Marile exceptii permisibile pt mine personal, efectiv acordate asa cu mare indulgenta pt mine ar fi teoretic:

      a)unul sau mai multi posibili viitori consorti legali, (ca in cazul lor as avea eu grija sa fac un contract de casatorie beton legat de posibile influente reciproce, plus ca stiu ca e inevitabil si chiar recomandabil ca in decursul unei casatorii sa existe sedinte de comunicare educativa reciproca...drept care deja am luat masurile necesare de a amana inca o data deadline-ul unei posibile casatorii de la initial 35 de ani, ulterior la 38 acum mai recent la 46, in anul 2026 deci, tocmai ca sa am timp sa ma pun la curent din surse reputabile d epe Internet cu legislatia necesara aferenta diverselor contracte, nu numai legate de casatorii simple, dar inclusiv, just in case, merger-uri corporatiste, si legate de incheierea de diverse contracte si acorduri internationale, plus legislatia muncii si protectia muncii necesara oricarui om al muncii, eu considerand casatoria o combinatie de sedinte, preferabil planificate cf unei agende spoecifice pe 5, 15, si 50 de ani, educativ-informative reciproce + sedinte de negociere + munca, desigur si cu pauze-vacante permisibile, atat individuale cat si in cuplu, cf Organizatia Internationala a Oamenilor Muncii ILO, plus mai am inca sa imi dezvolt definitia conceptelor juridice folosite de persoana fizica si persoana juridica, ca totusi e vorba de indivizi autonomi...ff complicat),

      b) improbabil unul sau, si mai improbabil mai multi copii de ai mei personali intre varstele 0 si 26 de ani, (cand totusi cu cea mai mare indulgenta se poate considera totusi incheiata si dezvoltarea creierului mai maleabil influentabil, dupa 27 de ani incolo, cf BBC, incepand deja ateroscleroza vaselor cerebrale...cea a vaselor din corp incepand, cf wikipedia, deja din adolescenta). Din mare fericire, eu personal m-am decis deja sa NU cumva sa incep sa manufacturez copii pana DUPA ce sunt deja casatorit minim 3 ani, (in mare parte si fiind oarecum descurajat de conditiile mele financiare, pt ca pe mine personal numai producerea copilului, daramite intretinerea lui pana la 26 de ani, m-ar costa estimativ la costurile actuale, nu mai zic ce o fi in anul 2029, minim 55,000 USD, dar si de legislatia norvegiana curenta oarecum nepermisiva fata de utilizarea mamelor surogat..desi poate dupa ce am s adevin cetatean norvegian, am sa incep poate sa activez politic, pt ca aici e voie si e chiar incurajat sa faci asa ceva, pt o mai mare permisibilitate a acestei metode, desigur DUPA ce voi studia mai temeinic despre problemele de Etica si legislatie internationala in dezvoltare legate de acest tip de reproducere asistata).

      Deci, in concluzie, ma auto-felicit si BINE ca am fost prudent si am amanat totul pana dincolo de anul 2025 !

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Multumesc ca m-ai linistit, cam banuiam eu ca nu era vorba de mine, dar eu cand vad sloganuri din astea pictate pe pancarte, plus cu texte care mentioneaza unu nume de poet totusi reputabil ca Nichita Stanescu, (pe care l-am evaluat eu personal ca etic + competent profesional in legatura cu descrisul Indragostirii + Iubirii erotice umane...desi nu l-am evaluat in legatura cu alte notiuni sau alte activitati profesionale), e imposibil sa nu iau in seama si ce e posibil pertinent pt mine personal.

      Ștergere
  3. pai nu-i nimic ca iei in seama ce simti ca e bine sa iei, numa sa te prizi ca universul e ceva mai mare decat cel ce porneste de la talpile picioarelor tale si se termina in crestetul capului. :) Atata voiam sa sugerez. Sa ai o zi frumoasa, mai Rudolph mai. Da ma bucur ca te-am linistit :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu tot ce pot sa fac este ce mi-a spus mie tata, sa invat sa am grija de mine ca nu are cine. Eu personal inca ma lupt cu aceasta indatorire inainte sa incep sa explorez mai aprofundat alte universuri. Ma rog, din curiozitate, nu pot sa zic ca nu fac si eu surf pe net sau nu citesc stirile sau nu ma uit la poze de pe bloguri turistice sau fotografice, sau chiar unori, daca imi aduce cineva aminte de poze astronomice, ca exista destule si chiar ff misto pe Net, dar alea sunt domenii total in afara expertizei mele, si nu ma apuc eu sa imi fac idei ca as putea eu personal avea vreo influenta asupra altor persoane, sau ar trebui sa am vreo influenta asupra altora, Doamne fereste, cand eu ma lupt aproape zilnic cu mine insumi sa nu dau 200 de Euro pe tigari si obiecte de fetish, in loc sa ii pun deoparte intr-un fond de economii just in case voi trai dincolo de anul 2062, cand am fost anuntat ca se va termina fondul de pensii norvegian !

      Ștergere
  4. Sorry, NU trebuie sa iei "personal" ce zic eu, intrebarile nici macar nu erau fata de tine, erau niste intrebari pe care mi le puneam eu insumi mie la nivel retoric, (ca sa nu imi pun alte intrebari total nefilozofice mult mai concrete care ma privesc mult mai direct pe mine personal, sau ca sa nu incep sa le pun intrebari la fel de nefilozofice celor 6 manageri ai mei, ca totusi sunt si ei oameni, si vor sa se bucure de relaxare la serviciu, nu de intrebari stressante din partea diversilor angajati sau de aduceri aminte ca mai trebuie sa si muncim din cand in cand cu un fel de etica mai profesionala a muncii de functionar.)

    RăspundețiȘtergere
  5. Revin ca sa spun public ca am citit aseara inainte sa adorm un articol scris de dl Shudong Chen, originar din Shanghai, profesor de stiinte umaniste (inclusiv filozofie) la Johnson County Community College din Kansas, cu titlul Incurajarea Comunicarii prin Imaginatie, in care spunea si niste povesti ff simpatice despre filozoful clasic chinez Zhuangzi, si care efectiv raspundea in mod pertinent nedumeririlor si anxietatilor mele legate de acest articol de aici, si in urma lecturii caruia mi-am dat seama ca si eu am dreptatea mea si ca si tu ai dreptatea ta, DESI eu personal desigur TREBUIE sa invat sa ma RELAXEZ mai optim si sa acord si atentie sporita importantei dezvoltarii acestei capacitati si competente de a ma relaxa in mod corect + util fata de mine insumi, (lucru pe care il aud de o viata intreaga si de la tata, si recent si de la managerii mei de la serviciu, si in legatura cu care imi recunosc cat se poate de sincer incompetenta + indolenta/recalcitranta de a-l invata in sens optim util pt mine insumi personal.) PE BUNE, nu scriu "la misto" absolut de loc !!

    RăspundețiȘtergere
  6. dada, stiu, Rudolph si nu vreau sa le iau personal, desi, vorba aia: "sunt actor! iau TOTUL personal! :))) Recunosc sincer ca asta cu legi si comitete mi se pare putin cam deplasat, adica, legea, daca nu vine din noi insine e cam greu sa o pricepem, zic eu, desi sunt constienta ca are rostul ei. :)

    RăspundețiȘtergere