luni, 7 mai 2012

rugaciunea "scrijelita"

Gata, din 19 aprilie ma tot intreb daca sa-i dau unda verde sau nu postarii. 
Si am hotarat ca poate fi de mare folos! Sper sa nu gresesc... :)

Un dictator, un mare tiran plimbandu-se printre banci... infingand o seringa in gatlejurile studentilor care suntem. Trebuie sa fac ceva, sa-i schimb gandul pana ajunge in fata mea. Ajunge, ajunge... e aici. Ma priveste fix in ochi. Imi intinde seringa. Vrea sa ma priveasca in timp ce imi infig singura seringa in gatlej. Trebuie sa-l fac sa uite, sa-i mut gandul in alta parte. Stiu, stiu! Rugaciunea "scrijelita". Asta e! In timp ce-mi construiesc gandul, privindu-l drept in ochi, il vad cum isi muta privirea spre banca mea:
 
- Ce cauta rugaciunea asta scrisa pe banca ta? Sa o stergi, sa dispara!

Tremur, mi-e frica... e in mine parca intaia samanta de frica sadita vreodata, o altfel de frica, care nu are nimic de-a face cu frica umana reala. Ceva adanc, ascuns, subtil... ascuns, foarte ascuns... adancul adancului. Bine, stiu, pana acolo mai e mult... Si totusi...

Banca nu poate fi stearsa. Am scrijelit, pur si simplu, rugaciunea Parintelui Arsenie Boca pe ea. Nu poate fi stearsa, nu poate fi spalata, scrijelita fiind. Mi-e frica, constienta fiind ca nu exista o rezolvare la "problema" tiranului dar in acelasi timp, ma simt in siguranta avand atat de aproape rugaciunea "scrijelita" care nu poate fi stearsa in niciun fel. Ar trebui sa se inventeze un cuvant pentru starea aceasta paradoxala... Probabil ca exista dar nu l-am gasit eu.

Am scapat in final basma curata! Vorba ceea: cu o astfel de rugaciune, cine nu scapa? Las si fricos si neputincios fiind... tot iti intinde Dumnezeu mana. Sau poate ca tocmai pentru astfel de momente e necesar sa "scrijelim" rugaciunea pe "banca" noastra de invatacei ai lui Hristos... Pentru momentele astea, cand nu putem mai mult, dar poate Dumnezeu pentru noi! Caci ceea ce e cu neputinta la om este cu putinta la Dumnezeu!

A fost doar un alt vis... dar pentru mine si visele sunt Scoala! Vi-l daruiesc, ca pe o marturie de-a mea: aceasta e puterea rugaciunii! Oriunde, oricand in orice imprejurare E acolo, pentru tine, daca ai scrijelit-o in suflet. 

Sa va fie intru ajutor si folos! 
Doamne ajuta!
Multumesc, Parinte Arsenie Boca! (19 aprilie 2012)


Rugaciunea de dimineata a Parintelui Arsenie Boca de Sadinca

Asculta Radio Vocea Sufletului

2 comentarii: