sâmbătă, 28 aprilie 2012

un hohot de ras


 "Orice lucru pe care-l consideri serios va fi atacat pe toate planurile, pana cand iti vei da seama de absurditatea de a considera ca ceva este sacru sau despartit de viata. Iluminarea se produce odata cu un hohot de ras, nu cu un zambet intelegator." Paul  Ferrini



3 comentarii:

  1. Da, probabil de aia Mircea Vladut va fi dezamagit sau oarecum dis-satisfacut de presupusa superficialitate a d-lui Ferrini, (in fara de faptul ca ii vine recomandat de mine personal, ceea ce in ochii lui il va face in plus pe dl Ferrini, in mod cu adevarat nedrept, mai putin credibil). Este clar de unde vine aprecierea sincera a d-lui Ferrini pt mecanismul considerat superior de aparare al Umorului, (care pt popoarele mai anglo-saxone, sau cu preocupari/fascinatii/anxietati inclinate mai spre Thantos decat catre Eros, nu pare chiar asa de superior ca sacrificiul de sine/altruismul). Totodata, e probabil "normal" ca popoarele mai solare care au trait in zone de campii si dealuri mai fertile sau mai usor cultivabile agricultural, deci cu acces la mancare mai usor, insa si posibil mai usor invadabile de alti pradatori posibil flamanzi din afara, sa intelega si sa prefere mai mult umorul in fata vicisitudinilor, (daca nu au avut de suferit chiar asa de rau de tot de la chiar toti pradatorii, ba i-au mai si invitat ospitalier pe unii fie la nivel diplomatic, fie la nivel total sincer, sa mai serveasca si putina mancare locala daca tot sunt asa de flamanzi, ba chiar sa faca aliante, copii, case, limbaje culturale sau concrete noi cu ei, etc).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LOL ! Se pare ca singurele domenii in care am eu oarecare abilitate de a ma exprima cu oarecare spoiala de expresie literar-figurativa (ca e, desigur la nivel total ignorant, de spoiala, nu de cunostere academica autentica, la mine), pare a fi geografia si istoria popoarelor lumii ! Zau daca asta nu mi se trage de l anevoia de a dezvolta imaginatie la ce naiba sa raspound la scoala la orele respective de geografie si istorie, cand eu HABAR NU AVEAM ce scrie in manualul respectiv pe care il inchisesem ff rapid imediat dupa ce ma uitasem asa la niste poze deja mai complicat de inteles, fara sa mai ma chinui sa citesc si textul plin de informatii destul de dense pe cm 2, daramite sa-l mai si invat ! Zau total din burta am trecut eu efectiv ca gasca prin apa de scoala. Asa am trecut si Bac-ul inventand chestii total elucubrante despre conceptul de Iubire descris de poetul Th Arghezi din care nu citisem decat poezia cu Zdreanta, plus folosind expresii care contineau termeni furati din diverse critici de filme !

      Ștergere
  2. Singurele ocazii din viata mea in care mi-am folosit si exersat si eu bruma de creativitate si imaginatie despre care se zice ca e imposibil sa fie lipsiti maj oamenilor, (ba despre care unii zic ca pot fi si dezvoltate educativ, ceea ce nu neg, dat fiind ca se poate invata si din fortarea sa exersezi un anumit lucru in mod repetat, preferabiul sub amenintare de pedeapsa ca sa fie invatatul mai eficient), au fost cele in care a trebuit sa inventez chestii total din burta ca s atrec vreun test sau examen in timpul scolarizarii obligatorii ! Din pacate asa ceva nu prea merge la stiintele exacte ! (insa am avut si experienta o data de a trebui sa deduc eu insumi o formula de la fizica de unul singur pt ca o uitasem pe aia din carte...si zau daca nu m-am sfortat asa de tare, de m-au luat toate apele la testul ala, ca mi-am zis ca in viata mea nu o sa mai fac asa ceva !)

    RăspundețiȘtergere