vineri, 27 aprilie 2012

return


"A face o punte intre experienta constienta si cea subconstienta este gestul primordial si esential pentru autointegrare. Intreaga spiritualitate se afla in aceasta integrare."
Paul Ferrini



Asculta Radio Vocea Sufletului

15 comentarii:

  1. Adica nu vrei sa explici, sau asta inseama expresia respectiva ? Ca eu am incercat sa dau Google insa nu am inteles, nu mi-am dat seama ce trebuia sa caut, un fel de experienta personala a posibilei teoretice accesari a subconstientului, (in intelesul acestui concept in sens literar psihanalitic...ceea ce prin definitie e imposibil, decat poate teoretic la nivel de vis), ori altceva, asa ca nu am putut obtine rezultate valide.

    Si mie mi se paruse ca autorul Paul Ferrini, (caruia nici lui nu i-am dat Google pt ca efectiv mi-era lene sa mai aflu cine mai e si asta, mai ales ca numele pare italian, deci cine naiba ar putea sa fie decat probabil inca un catolic suparat fie pe catolicism, fie pe nevasta-sa care nu ajunge mamei lui la degetul cel mic, ca nu parea sa fie de nivel pesimist de a fi dezamagit de vreun copil de-al lui, dar nici euforic-indragostit de sora-sa- de suflet desigur, nu genetica- sau de vreo oarecare Laura), comunica in acea fraza la nivel destul de directiv instructiv, ca si cum chiar stia concret despre ce era vorba, adica nu asa poetic-literar alegoric sau figurativ, de aia eram curios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Disclaimer: sorry poporului italian sau posibilor fani ai poporului italian mai sensibili posibil ofensati de reductionismul meu de mai sus...e cu adevarat din lene mai mult decat din ignoranta, desi recunosc ca sunt si ignorant ca eu nu am intercationat personal asa la nivel mai intim apropiat decat cu 2 italieni, si nici nu am prea citit prea multe carti scrise de italieni, in afara poate de Cosmicomicarii de Italo Calvino asa ca sa tin eu minte din prima, si e clar ca nu stiu mai nimic despre cultura italiana in afara de ca am trecut si eu pe la prin Verona si am dormit si eu o noapte la Venetia o data. NU am o parere proasta de loc despre poporul italian in general, sincer iubesc cannoli, mi-a placut si pizza, si am o apreciere personala deosebita pt produsele de piele italiana, si cred ca mi-au placut si niste filme italiene, desi nu as putea enumera in clipa asta unul deosebit de preferat.

      Ștergere
    2. Erata: produsele italiene de piele, NU produsele de piele italiana !

      Ștergere
  2. I-am dat Google lui Ferrini. E total OK, desi se exprima literar cu termeni prost alesi sau prost intelesi, deoarece promoveaza tehnici cognitiv-comportamentale re spiritualitatea budista, tehnici demonstrate ca eficace din punct de vedere terapeutic pt diverse tulburari depresive, anxioase, posibil si motivationale, deci e OK...il aprob pt cei care au nevoie de asa ceva. Daca insa nu merge doar cu Ferrini in vreo 4- max 6 saptamani, desigur ca se recomanda consultatie aditionala de la medicul de familie, data fiind multitidinea concreta si reala a afectiunilor somatice care se pot manifesta doar prin simptome psihologice sau neuropsihologice, (dintre care unele posibil chiar severe), care trebuie adresate ASAP (as soon as possible, cat mai curand posibil), in mod corect, la nivel autentic expert, pt a se evita agravari, complicatii, sau cronicizari.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Clarificare: am zis ca "il aprob" pt ca azi e sambata si iar sunt de serviciu ca loctiitor al sefului comisiei de cenzura si efectuare de addendum-uri/comentarii/indicatii/sugestii editoriale pt articolele unor diversi bloggeri care se ocupa de promo spiritual in lb romana pe Internet, luati total random, momentan din blogrollul lui Mircea Vladut, ca nu am eu timp/chef sa ma ocup chiar de toti, si inca si pe gratis.

      Ștergere
  3. Ma duc sa i-l recomand pe Ferrini si lui Mircea Vladut ca m-a-nnebunit cu Osho, care mie mi-a ridicat niste dubii deosebit de serioase (documentate si de cazier), ca Ferrini e total mai OK decat ala, daca e cineva interesat/inclinat zen-spiritual, plus ca e solid recomandat de oameni seriosi reputabili, si are si background check OK solid de la Fl Dept of State pt business-ul lui incorporat acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai ti-am dat raspunsul asta pentru ca mie mi s-a parut cel mai potrivit. In plus, asta te-a indemnat sa cauti singur si astfel poti sa afli raspunsurile tale legate de acest subiect. :)
    Cu Osho am si eu o problema, una majora: de incredere :). Nu am citit cartile lui, pentru ca am vazut cateva inregistrari si... mi-a fost de-ajuns! Nu vreau sa comentez mai mult, pentru ca nu e treaba mea sa-i judec pe oameni.
    Ferrini imi place mult. Si modul de exprimare si faptul ca e smerit (ceea ce nu putem spune despre Osho, care aducea putin cu Tarul Ivan, hahaha). Apropo de ras si de 'iluminare' :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, Ferrini e si mai bine/calitativ educat, are si personalitate echilibrata, a stiut sa preia critic ce e util din budism poparelor curente majoritar iudeo-crestine, (posibil si musulmane, daca ar avea rabdarea sa asculte si nu ar fi asa de preocupate in acest moment cu diverse astenii de primavara), plus ca stie sa se exprime ca comunicator public mai modern-expert in sens ca da dovada de confidenta-incredere in sine dar stie sa o exprime folosind termeni eufemistic diplomatici, care pot da iluzia de unmilinta/smerenie, si totodata sporesc credibilitatea in fata audientei, indiferent daca e ceva autentic sau lucrat la nivel profesional pe substrat autentic sau chiar lipsa, (si nu zic ca nu ar fi ceva autentic la Ferrini, ca nu il stiu chiar atat de bine, ba chiar cred ca datorita educatiei catolice primare ESTE posibil in mare parte autentic), are si vocabularul de lucru clar mai larg decat al lui Osho, plus are expresia gandului mai logica/clara, nu atat de vaga ca a lui Osho. Chestiile astea se si simt/vad destul de instantaneu, din prima de probabil chiar oricine daca te uiti la ei pe YouTube sau citesti si doar si cateva propozitii/fraze enuntate de unul vs altul. Eu sunt total promo Eros, dar in cadrul unor limite metodologice clare si etice, desigur, neexploatative, daca e posibil chiar protectoare, fata de cei vulnerabili sau cei lipsiti de discernamant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Nu sunt doar promo Eros, sunt si promo celelate feluri de iubire descrise de greci, storge, filia, si agape, numai ca eu nu prea am avut decat experienta de a darui Eros, de primit am primit si Storge din partea parintilor si bunicilor mei, dar eu nu am frati si surori, nu am copii, deci sunt mai putin competent la daruit asa ceva...ca eu pe parintii mei i-am cam exploatat in mod destul de tiranic, nu as putea spune ca i-am respectat prea mult, desi desigur ca ii iubesc, insa de ex nu le prea ofer mai nimica, (de ex de ani de zile ma intreaba mama ce-mi doresc cadou ca sa-mi faca si ea o bucurie, si eu, din egoism NU ii zic, sau tot de ani d ezile ma roaga tata sa invat sa am grija mai bine d emine, si eu din Indolenta tot nu o fac), plus ca tot sug de la ei incontinuu si acum la 31 de ani.

      Ștergere
    2. Cat despre dragostea de tip Filiatic intre prieteni...eu nu am avut prea multi prieteni, sau aia pe care i-am avut cand eram mai mic au plecat unul cate unul, si doar nu era sa devin afiliat vreunei organizatii politice sau de hobby ca efectiv nu e stilul meu de a impartasi jucarii sau alte chestii cu prea multi, decat doar asa la nivel de win-win pe termen lung reciproc in grup de max 4 persoane care joaca poker sau alte jocuri de carti.

      Ștergere
    3. Cat despre Agape...zau daca am eu capcitatea pt asa ceva, nici macar la nivel de oameni, de fata de D-zeu nici nu mai vorbesc, ca habar n-am, (eu sunt doar promo principal D-zeu monoteist arhitect conceptual creator competent, mai mult habar n-am despre El, si chiar suspectez ca e mai interesat de relatii de dragoste personala cu mama Natura decat cu oamenii comuni, desi nu uita ca sunt si ei toti oarecum copii Lui, intr-un anume fel, dar zau ca suntem multi si prea neastamparati, si chiar cred ca si asa munceste prea mult, deci e total OK sa se recreeze in pauze cu mama Natura)...sper sa imi exersez agape de nivel uman la nivel de posibila relatie pe termen lung cu cine m-oi casatori daca ma voi casatori cu cineva vreodata...ca efectiv incep sa am dubii serioase daca voi putea depune un asemenea efort scolar si de munca necesar unei casatorii.

      Ștergere
    4. re D-zeu: nu numai relatii de dragoste dar chiar si de business + politice pe termen lung cu mama Natura...un adevarat concubinaj cu elemente de parteneriat de business cu alte cuvinte...de ce nu s-or casatori, naiba stie...dar adevarul e ca in vremurile noastre institutia casatoriei nu mai are lustrul sau importanta pe care o avea mai in trecut, plus ca mai e si experienta si preferinta scandinava de care trebuie sa se tina cont, aceea de a promova si sprijini economic grija in principal fata de copii, si de loc sau neutru re casatorie

      Ștergere
  6. A propos de promo si mama Natura, ca s anu se zica ca o neglijez si pe ea, exista un blog al unui bunic fotograf, Liviu Bimbea, care a mai purtat si pseudonimul de Abbilbal, si se cheama Balgradul de azi (toate gasibile usor pe Google). Zau daca nu are un talent extraordinar de a fotografia diversi copaci de zici ca parca sunt oameni-caractere sau personaje adevarate, fie reale fie de poveste ! Mai isi pozeaza si nepotii si orasul, si sunt si pozele alea misto, dar la copaci chiar ca e extraordinar, dupa parerea mea, si e chiar la nivel de amator autentic talentat, nu cred ca a avut vreodata veleitati de artist profesionist, desi eu chiar as vrea sa il sprijine primaria locala sau cine s-o ocupa acolo de cultura in Romania sa faca o expozitie in vreo biblioteca publica locala din orasul lui.

    RăspundețiȘtergere