luni, 23 aprilie 2012

now repeat after me

9 comentarii:

  1. Re sloganurile din primul desen: pai eu tocmai asta si vreau pt mine insumi, tocmai de asta m-am mutat in Norvegia: pt a avea oportunitatea de munci intr-o slujba, pt a ma putea casatori, pt a avea sansa de a avea un copil, (chiar daca am sa fiu atent sa fiu indeajuns de matur si pregatit pt a-l avea daca ma decid sa il obtin), pt a avea sansa de a avea o pensie, si pt a si avea sansa de a merge in continuare pe pavaj ascultand de legile locale si fara sa trebuiasca sa fur, sau sa cersesc, sau sa ma fac dizident profesionist. La TV nu m-am gandit ca la asta si asa nu ma prea uit pt ca imi iau stirile de pe Internet din aceleasi site-uri de la care mi le luam si pana acum. Eu ma simt la fel de liber si aici cum ma simteam si in Romania pt ca pt mine personal libertatea a fost cu precadere o stare mai mult interioara decat ceva determinat de altceva sau altcineva, ca doar nu am trait in sclavagism, (si sper ca nici tu nu ai fost vreodata in acest fel de stare), insa aici, in Norvegia, am mai multe oportunitati realiste de a-mi indeplini scopurile listate mai sus, aceleasi scopuri ca si cele mentionate in cuvintele din poza. Ca de ajuns tigve ajunge toata lumea, si aia care se simt liberi si aia care nu se simt. Iar re purtat costum in loc de blue jeans, mie personal chiar imi face placere sa ma imbrac mai sobru, desi nu neaparat in costum, chiar daca asta e in oarecare disonanta cu moda locala din Norvegia corporatista, care e mai mult casual punk sau cel mult sport.

    RăspundețiȘtergere
  2. iti dai seama ca nu am nimic impotriva ideii de a avea familie si copii, cat de preconceptia ca TREBUIE sa fii asa ca sa fi in randul lumii. In rest, daca repeti dupa mine: "I am free!" eu ma declar multumita! :))) (radem, glumim- da' nu parasim incinta, da?!) :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. En VREAU sa fiu ca in randul lumii si cred ca exista valoare reala intr-o asemenea ideologie, totodata sustin si standardizarea cat mai buna a diferitelor activitati profesionale umane, (poate cu exceptia activitatii de productie artistica la nivel de amator), iar eu o relatie de nivel familial, mai ales deoarece contine o componenta semnificativa educativa intre membrii ei, o consider de nivel de efort cvasi-profesional, si mai cred ca lumea trebuie EDUCATA in acest sens...nu fortat, desigur, insa tinand cont ca s-a reconfirmat si recent, nu bazat doar pe caini, sau bebelusi, ci bazat pe oameni reali, ca pt a trebui sa retina cineva ceva util la nivel de invatat ceva o poate face mult mai bine sub amenintare de pedeapsa, (care NU inseamna pedeapsa insotita de durere fizica), daca este sensibil la pedepse, (asa cum sunt majoritatea oamenilor, insensibili la asa ceva fiind doar un subset destul de restrans de oameni). Si totodata se stie si ca orice invatare vine de multe ori si cu doliu si tristete dupa pierderea unei parti mai inocente si ignorante de dinainte, si asta NU are de a face cu posibila ispasire necesara a unui pacat orignar decat poate la nivel total literar-alegoric-figurativ. Si eu NU sunt educator de meserie, nici macar nu am veleitati pt asa ceva, mai ales ca nu ma consider competent re asta, si de aia cand zic eu la nivel de Inernet ca am o opinie ca oamenii trebuie educati in legatura cu ceva, o zic cat se poate de serios si avand constienta a ceea ce zic si ca nu e un lucru usor, care trebuie intreprins cu gravitate si in mod etic, nu asa la nivel amator aiurea (atat educatul cat si indemnul la educat).

    Eu ma simt MULT mai liber atunci cand judec si gandesc exact asa cum am scris mai sus, pt ca STIU si SIMT in acest fel ca libertatea mea NU e haotica, deci posibil fragila sau inconsistenta, ci este PROTEJATA de LEGI serioase. Eu NU ma simt ingradit de legi, ma simt protejat de ele, insa desigur, trebuie sa fie legi juste, gandite la nivel cat mai impartial, in functie de nivelul cel mai bun al cunoasterii despre om, comportamentul sau, si relatia sa cu semenii sai, si cu implementare concreta competent si etic profesionala in viata cotidiana. Eu ASA, in acest CADRU, ma simt CEL mai liber si cel mai bine totodata...chiar daca asta poate spune despre mine unora ca sunt de nivel functional bebelus.

    RăspundețiȘtergere
  4. P.S. La nivel educativ politic in lb romana recunosc ca exista o oarecare valoare a educarii despre ideologii ale anilor 70 partii feminine a populatiei, care trebuie sa stie despre anumite chestii pt a-si gasi un glas propriu autentic autonom indepedendent pe care NU il are in acest moment, si pt a-si continua drumul mai departe catre secolul contemporan deja XXI. Deci am o oarecare indulgenta catre chestii din astea, la nivel de affirmative action, daca provine de la un glas feminin. Daca ar fi venit de la un glas masculin care nu e implicat activ in promovarea educatiei politice feministe in randul populatiei de sex feminin si alte populatii minoritare mai vulnerabile din Romania, NU as mai fi avut acelasi nivel de toleranta.

    RăspundețiȘtergere
  5. P.P.S. (Astea sunt idei, pot fi interpretate in fel si chip, nu imi pasa, eu doar doream sa precizez ca ce am avut de invatat de la persoane de sex feminin cu adevarat competente am invatat deja, nu ma simt responsabil de educatia politica a persoanelor de sex feminin sau a altor minoritati posibil vulnerabile care utilizeaza lb romana, uneori am momente de compasiune pt ca intr-adevar unele par ca se chinuie ca pestii pe uscat, dar efectiv nu am ce sa le fac, trebuie sa invete singure sau sa-si gaseasca de la cine sa invete, ca nu le ajuta efectiv nimeni si nici nu prea vad ca exista vreo sansa de asa ceva in generatia asta in lb romana in mod cat se poate de realist vizibil, si vor fi doar exploatate in continuare pt diverse interese daca nu stiu sa se puna in adevarata valoare si sa se auto-pretuiasca estimativ in mod corect ele insele.)

    RăspundețiȘtergere
  6. crede ca poza se refera mai degraba la "dresaj" decat la educatie, Rudolph. Si in genenere un om cu adevarat educat va tinde catre libertate, dar vezi bine, discutia e una lunga si riscam sa ne incurcam in prea multe cuvinte. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai si educatia e un fel de dresaj. Am citit si chiar mi s-a si argumentat, (desi eu personal raman oarecum sceptic), ca pana si creativitatea si empatia se pot educa daca ai curricula si metodologia respectiva. Ce inseman un om educat ? Un om cu o vasta cultura generala enciclopedica ? Un om cu comportament civilizat, rafinat ? Un om cu multi ani de invatatura si diplome ? Un om socializat ca lumea re spirit civic de cetatean cu ajutorul scolii publice ?

    RăspundețiȘtergere
  8. P.S. Mie personaj imi place cuvantul Dresaj, pt ca se refera si la sportul ecvestru (pe cai) respectiv, de dresaj, care este un sport f elegant care mie imi place ff mult. Daca ar fi adevarata chestia aia cu reincarnarea in diverse animale, mie personal, asa cum sunt eu personal, mi-ar place ffffff mult sa fiu reincarnat intr-un cal care participa la sportul de dresaj. Din pacate NU cred ca eu as fi indeajuns pt asa ceva si precis, daca mi-a spune o dorinta din asta cabalina, as avea sanse sa nu ies nici macar un ponei salbatec (locul 2 ca preferinta), ci probabil un magar salbatic gen burro.

    Uite un filmulet de la un concurs de dresaj: http://www.youtube.com/watch?v=NUGIC6NSlgQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voiam sa zic "nu as fi indeajuns de bun sau talentat pt asa ceva"

      Ștergere