vineri, 5 octombrie 2012

in bataia vantului


"Începând de azi intrăm într-o perioadă de derivă. S-a terminat cu experimentele frumoase, lipsite de pericol major. De acum ne însoţeşte peste tot o umbră, cea care ne va spune că orice acţiune are un revers, orice faptă generează o reacţiune şi orice direcţie se poate întoarce imediat de unde a pornit pentru cel care nu ştie să păşească liniştit, în Pace, în rezonanţă cu adâncimile subtile ale universului, mute de atâta lumină şi cunoaştere." (...)

"Este, aşadar, vorba aici despre utilizarea unui simţi special, despre atenţie, despre dragoste, despre credinţă, despre combinarea acestora pentru atingerea idealului. Când toate acestea sunt unite într-un singur element atunci avem de-a face cu inspiraţia, iar inspiraţia este o trăire care dă sens vieţii şi o duce pe cărări nebănuite, necunoscute chiar și pentru cel care este inspirat." (...)

 "Asta înseamnă că tot ceea ce debutează acum ne invită la a privi viaţa cu maximă responsabilitate, cu înţelegere şi curaj şi că dacă va fi nevoie va trebui să renunţăm la această haină pentru a merge goi în bătaia vântului. 

Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne presa să ne înfruntăm greşelile, păcatele, bucuriile incomplete sau adânci, adică rezultatele muncii de aici şi de a le da acestora o expresie superioară. Dacă reuşim să valorificăm această zi beneficiul va fi deopotrivă material şi spiritual, adică se va atinge acea armonie între lumea materială şi cea spirituală. A exista în două lumi şi a obţine beneficii în amândouă, nu este acelaşi lucru cu a fi bun şi rău în acelaşi timp. Suntem creatori, asemenea fiinţei divine care ne-a insuflat viaţă, şi avem darul de a transforma la voinţa materia în energie şi de a materializa energia în realizări fizice remarcabile." GH. COSER



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu