sâmbătă, 22 septembrie 2012

cercetator sau victima?


"Rolul pe care-l îndeplinim, acela de cercetător sau de victimă, prin prisma propriilor argumente este perfect adevărat şi nu ne permite ca, în timpul derulării evenimentelor, să putem interveni cu un factor de autoreglare, să înţelegem că am greşit şi să putem corecta. Sunt multe elemente care, coroborate, ar coroda voinţa, încrederea în sine şi modul cum este gestionată vitalitatea. Aşa că, o dată ales rolul este dus până la capăt"

"Rezumatul ultimilor trei ani reprezintă acum cel mai puternic îndemn spre a alege o anume cale, un anume traseu spre a face, aşa cum ezoteriștii spun, Saltul."
Prin acestea, astrologia anunţă schimbări majore în sfera conştiinţei însă sufletele comode, leneşe sau cele care refuză conştient să-şi asume răspunderea pentru acţiunile lor se vor strădui să stea deoparte de această relansare spirituală. Acestora, Saturn, în ultimii trei ani nu le-a fost prieten şi în aceste momente rememorarea spre care ne îndeamnă va fi oarecum dureroasă pentru ei şi în loc să-şi amintească ce au câştigat, cum au învins obstacole grele ori complicate, preferă să-şi retrăiască eşecurile cele mai mari, să se gândească la ceea ce au pierdut. Aceasta îi va acapara atât de mult încât nu vor vedea că nu toţi sunt marcaţi de drame, nemulţumiri şi eşecuri şi vor aprecia că viaţa este din ce în ce mai grea şi că este imposibil să trăieşti cu asemenea probleme sau responsabilităţi. Prin argumentele lor şi raportând la ceea ce trăiesc totul are o justificare, însă micile elemente de subiectivitate care s-au interpus de-a lungul timpului printre demersuri cele care le-au justificat tensiunea, nervii, drama, atunci când sunt scoase din ecuaţie rezultatul, întregul cadru social sau conjunctura în sine capătă o altă înfăţişare. Realitatea, construită de impresii, justificări, mici erori de gândire sau minciuni pe care până şi persoana în cauză a ajuns să le creadă justifică acum dramele şi îi obliga să lucreze în autonomie, să se separe de grup, să uite uşor, să regrete intens şi să privească cu suspiciune orice intervenţie asupra anturajului. Că este mai intensă sau mai voalată, această influenţă a lui Saturn, ca semn de analiza pe care îl face la fiecare doi ani şi jumătate când iese dintr-un semn poate complica acum orice inserţie socială, pentru că se suprapune peste careul Uranus-Pluton, un unghi agresiv la care el nu participă. Fiind implicat în trigonul cu Neptun, Saturn va lucra acum asupra a ceea ce nu a fost real în relaţii, asupra a ceea ce am întreţinut prin minciună şi egoism. Deocamdată nu va interveni prin a schimba, ci doar prin a inventaria."

 Prin urmare, finalul de săptămâna ne găseşte în postura de a face un mare efort de înţelegere, de conştientizare, de eliberare dintr-un prizonierat. Mintea, gândirea în general, mai exact adâncimea impresiilor pe care ni le formăm azi, au un efect coroziv asupra acelor relaţii care s-au susţinut pe eroare de gândire, pe minciună, pe compromis. Sextilele şi trigoanele Lunii şi, implicit, conjuncţia ei cu Pluton, ni se va înfăţişa azi ca şi cum suntem în postura de a îndeplini sarcini suplimentare, de a da curs unei solicitări care cere consum interior, fie şi numai ca intenţie, ca propunere, ca strategie pe care să o aplicăm în următoarele săptămâni, până pe 5 octombrie când Saturn va intra în Balanţă.
Lipsa timpului pentru activităţile obişnuite, pentru tabieturi este un semn că acţiunea lui Saturn este deja în desfăşurare şi pentru a fi în consonanţă cu îndemnul său este indicat să dăm dovadă de maleabilitate, de indulgenţă, de respect faţă de ceea ce vine spre noi, chiar dacă se va dovedi într-o totală disonanță faţă de ceea ce gândim sau facem, faţă de ceea ce ne defineşte.
Această interacţiune, prin tipul de invitaţie pe care îl lansează, reprezintă, în primul rând semnul că dacă omul se schimbă anturajul, modul de răspuns al acestuia, adică feedback-ul, va fi altul, iar efortul de a continua un demers va fi în direcţia în care acţionează forţele astrale, nu împotriva lor. În felul acesta, consumul interior va fi mult mai redus. Pentru aceasta nu este nevoie decât de respect şi acceptare, de a smulge din adâncimile gândirii argumentele refuzului, a regretului, a respingerii, a urii şi a aştepta că universul să ne insufle adevăratul sentiment pe care prezentul îl cere.
Având în față acest mecanism astral, recomandarea nu este alta decât aceea de a ne aminti că suntem exploratori şi că aceasta implică, în primul rând, deschidere faţă de nou, nu întâmpinarea noului cu prejudecăţile trecutului. Calitatea gândului va fi azi urmărită după modul cum reacţionează anturajul. Deşi mulţi ar putea considera acesta un joc, poate chiar unul periculos ori lipsit de vreo relevanță, ar trebui sa le fie suficient că energia astrală ne pătrunde pe toţi şi dacă vom fi în stare să acceptăm că schimbarea modului de reacţie şi al celui de a gândi duc la modificări în structurile sociale, atunci în mod sigur structurile sociale, lucrând pe acelaşi principiu al rezonanței, vor acţiona în consecinţă."


preluat de pe : FII IN PROFUNZIME!- GH. COSER 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu