vineri, 17 august 2012

Pastorul lui Herma


"Iar Pastorul mi-a spus: De ce cugeti in sinea ta si esti nedumerit si nelinistit? Lucrurile pe care nu poti sa le intelegi, nu incerca sa le intelegi de parca ai fi intelept; ci intreaba pe Domnul, ca sa poti primi intelegere si sa le cunosti. Nu poti vedea ce e in spatele tau, ci uita-te la ce este inainte. Orice nu poti sa vezi, asadar, lasa deoparte, si nu te chinui cu el: dar ceea ce vezi, pune stapanire pe el si nu iti irosi puterea cu alte lucruri; si iti voi talmaci tot ceea ce iti voi arata. Priveste, asadar, lucrurile care raman."

"Vezi, asadar, ca lucrurile cele mai mici care vin de sus au mare putere atunci cand cad pe pamant. La fel de puternic este duhul Dumnezeiesc, Care vine de sus. Crede, asadar, acest Duh si sa nu ai nimic de-a face cu celalalt."

"De ce, am spus eu, rugaciunea omului trist nu se urca la jertfelnic? Fiindca, a spus el, tristetea sta in inima lui. Intristarea, atunci amestecata cu rugaciunea lui, nu ingaduie rugaciunii sa urce curatala jertfelnicul lui Dumnezeu. Caci, asemenea otetului si vinului, care atunci cand sunt amestecate in acelasi vas nu dau aceeasi placere (cum da vinul singur), asa si intristarea amestecata cu Duhul Sfant nu da aceeasi rugaciune (cum ar fi data doar de Duhul Sfant). Curateste-te de intristarea CEA REA si vei trai in Dumnezeu; si toti cei care vor alunga intristarea de la ei si vor imbraca veselia, vor trai in Dumnezeu."

din "Pastorul lui Herma", Editura Herald

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu