duminică, 6 octombrie 2013

acel elan de iubire pura


In caz ca ne mai intrebam ce ne lipseste... :)

"Hristos e iubire si nu cere decat iubire.
Voi, astilalti, vorbiti si azi ca niste minti smintite si ca niste negustori. Ati ramas aceiasi ca in pustiul Sinai, ganditi tot ca Simon Magul. Inima voastra nu s-a schimbat. Din lehamite sau din dragoste pentru pace, vreti sa va supuneti Bisericii, dar nu-l iubiti cu adevarat pe Hristos, pentru ca nu sunteti dispusi sa suferiti ca sa-i meritati dragostea. 
- Preasfinte Parinte, l-a intrerupt Sabbatai, pe un ton aproape furios, oare nu am suferit destul? Orasul nostru sfant a ars, mamele evreice au fost constranse sa se hraneasca chiar cu carnea copiilor lor, patria ne-a fost smulsa, suntem decimati, despuiati, exilati in cele patru colturi ale pamantului. Atatea secole de dureri si umilinte nu sunt suficiente ca sa domoleasca mania celui ucis de noi?
- Ar putea sa fie destul daca v-ati primi martiriul cu recunostinta, precum criminalul ce priveste cu ochii deschisi dreapta pedepsire. Din pacate, in inimile voastre otravite de ura ati simtit aceste persecutii ca pe niste razbunari si nu ca pe fructul si leacul pacatului. Iata de ce suferintele voastre nu vi le puteti atribui pe merit. Voi nu concepeti decat rau contra rau, binefacere in schimbul binefacerii. Va lipseste acel elan de iubire pura care isi trage bucuria chiar din suferinta, care daruieste in mod liber totul celui ce ii fura o parte, care plateste insutit cu bine raul ce i s-a facut. Numai cu pretul acestei iubiri poate fi recastigat Iisus."

Giovanni Papini, Martorii Patimilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu