Ideea a luat amploare, cadourile fiind mici atenţii pe care şi le permite oricine şi care au scopul de a produce un zâmbet: o cafea, câteva banane, o ciocolată sau un tricou. Cadourile sunt însoţite de un bileţel: „Cu drag, pentru cine are nevoie”
În Statele Unite, acum câțiva ani a apărut un curent social aparte: persoane care au rămas în anonimat au început să lase mici ”cadouri” în comunitate. Mărunțiș în cabina telefonului pubic, o umbrelă în stația de autobuz pe timp de ploaie, cafea plătită în avans pentru următorul client. Niște timișoreni au adaptat trendul și, de câteva luni, le îndulcesc viața concitadinilor lor ori le lasă obiecte folositoare.„Cu mult drag, pentru cine are nevoie”
Pentru că țin la anonimat însă vor să își facă gesturile cunoscute, găsind astfel noi adepți, își spun Asociația Look Inside. Totul a început în noiembrie. O pereche de cizme noi de piele și o pereche de jeans de firmă au fost lăsate în zone circulate din Timișoara cu câte un bilețel pe ele. „Cu mult drag pentru oricine are nevoie”. Biletul avea și un post–scriptum: „Ajută și tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb”. Cadourile lăsate prin oraș au continuat să apară: o carte bună într-un tramvai, o ciocolată într-o cabină de telefon public, câteva banane, un fir de bambus ornamental, o pungă cu detergent și așa mai departe. Fiecare gest a fost fotografiat și pus pe Facebook, pe profilul asociației. Vestea s-a dus repede și alți timișoreni au început să contribuie la campanie. (...)
Pe Facebook, Asociația Look Inside are peste 1.400 de prieteni. Tot aici este promovată campania „un om dă mai departe”. „Ne-am gândit să dăm drumul unei roți a binelui în Timișoara. Proiectul nostru e simplu și din suflet. Luați o eșarfă, o carte, un borcan de gem, o pernă, orice, absolut orice aveți și doriți să dați mai departe, scrie-ți un bilet:
„ Din suflet, pentru oricine are nevoie.. Cu drag,...un OM !
PS: ajută și tu pe cineva fără să ceri nimic în schimb” – este mesajul transmis.
Cei care au avut ideea sunt 14 tineri cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Unii studenți, alții au joburi deja, dar toţi vor să trăiască într-o lume mai umană, spun ei. „Încercăm să îi facem pe oameni conștienți că pot avea compasiune fără să piardă nimic, să îi facem conștienți de umanitatea lor. Sunt lucruri simple, care vin din suflet”, explică Vincențiu Rădoi, 28 de ani, inginer IT la o multinațională"
SURSA: evz.ro
Asculta RADIO VOCEA SUFLETULUI.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu