marți, 31 ianuarie 2012

adevarata iubire


"Dumnezeu iubeşte voinţa, curajul şi dacă nu dăm înapoi în faţa obstacolelor ne va ajuta să trecem peste ele. Dumnezeu iubeşte fondurile şi faptele bune. Să le avem deci!
Dumnezeu nu iubeşte laşitatea, nu iubeşte ceea ce este negativ, tristeţea excesivă, mândria, opulenţa, zgârcenia, destrăbălarea, beţia,ura. Să avem totdeauna o gândire pozitivă, un optimism echilibrat. Treptat, faţa noastră va oglindi aceste gânduri.

„Nu fiţi trişti căci bucuria Domnului este puterea voastră!"

Să avem mereu speranţă şi încredere! Să avem tenacitate că prin aceasta învingem! Să avem responsabilitate căci prin aceasta ne ajutăm semenii şi realizăm mulţumire sufletească. Să avem putere de discernământ căci prin aceasta vom primi har şi ajutor în tot ce întreprindem! Să avem stăpânire de sine, că prin aceasta vom domina cursul vieţii! Să ne îmbunătăţimconcentrarea, că prin aceasta vom avea mobilitatea gândirii şi iubire. Să avem linişte în inimă, că atunci vom primi bucurie (o inimă tulburată, nu va avea bucurie). Să avem increderea de sine, că prin aceasta vom putea fi ajutaţi de Dumnezeu! Să-i ajutăm pe cei apropiaţi, pe cei bolnavi, pe cei săraci, fără să aşteptăm fructul faptei noastre. Prin aceasta atitudine vom scapa de orgoliul personal si vom fi detasati.

Adevarata iubire inseamna detasare."

Invataturile Calugarului Mihail Neamtu

Asculta RADIO VOCEA SUFLETULUI

rugaciunea zilnica


"Calugarul Mihai din Prilog spune ca daca 10% din populatia planetei ar face rugaciune zilnica, nu ar exista cutremure, epidemii, inundatii, razboaie etc"

"Ce efect poate avea rugaciunea asupra societatii se vede din acest exemplu: satul Medjugorje din Bosnia, datorita faptului ca are numeroase grupuri de rugaciune (pentru adolescenti, adulti si oameni varstnici) este neatins de razboiul care a distrus intreaga Bosnie intre anii 1992- 1996."

"Oamenii cu rugaciune nu se tem de viata sau de moarte. Ei vor avea copii, nu vor avea grija zilei de maine, pentru ca Dumnezeu le da atat cat au nevoie. Dumnezeu este cel mai bun prieten. El nu dezamageste niciodata. Rugaciunea aduce bucurie si cunoastere. Incercati-o!
Oamenii cu rugaciune au fata destinsa, luminoasa, privirea blanda si intelegatoare, au gesturi calme, naturale.
Gandirea pozitiva pe care o are crestinul ce se roaga face ca fata lui sa arate mai tanara si lipsita de agitatie sau de stres.
In zilele noastre, oamenilor le place sa critice. Ei ar trebui sa se preocupe mai mult de greselile lor decat de ale celorlalti. Omul religios judeca lucrurile obiectiv, dar nu critica. Excesele de manie ii lipsesc aproape in totalitate. Isi iubeste familia, prietenii si oamenii. Este obisnuit sa asculte mai mult decat sa vorbeasca. Atitudinea linistita, calma are o inraurire benefica asupra celor din jur. Omul cu rugaciune nu va fi trist.
Cunoasterea nu inseamna tristete. Cunoasterea inseamna bucurie sufleteasca.

La sfarsitul secolului XX si inceputul secolului XXI, traim intr-o lume a valorilor false. Adesea, intentiile bune sunt luate in deradere. Predomina interesele meschine, mafiote. Bunatatea nu razbate cu usurinta la lumina zilei. Cel care o are si care poseda vointa si practica rugaciunea, va fi intotdeauna ajutat de Dumnezeu, si, mai devreme sau mai tarziu, va invinge in intentiile lui.
Cartea aceasta este dedicata tuturor celor care cauta cunoastere si fericire.

AVE MARIA! PAX VOBISCUM!"

din cartea INVATATURI ALE CALUGARULUI MIHAI NEAMTU, Ceaiuri de viata lunga, Cele 24 de cuvinte care nu trebuiesc rostite, Calea spre fericire

Asadar, "sa grabim pasul in rugaciune si modificare a laturii noastre pacatoase, stricate" - cum bine ne indeamna Doru Bem in minunatul sau articol:

"2012 anul dragonului de apa".


Dumnezeu sa ne ajute!

luni, 30 ianuarie 2012

a deschide usa inchisorii


"Cu totii trebuie sa va dati seama ca nicio incantatie magica nu va deschide usa inchisorii. Nu asa stau lucrurile. Libertatea este ceva mult mai simplu si mai la indemna.
Ei bine- spui tu- daca as avea un elicopter sau un avion, as putea iesi din vagauna asta!
Nici nu-ti dai seama cat de absurd suna aceste cuvinte. Lasa-l incolo de avion, semen al meu! Foloseste scara. Chestia aia grosolana? Asta nu o sa ma scoata de aici!

Cu totii cunoasteam acest dialog. Ceilalti continua sa va arate scara, dar voi continuati sa va uitati in alta parte. Intr-un fel, va place sa fiti victime inocente.
Problema este ca victima inocenta nu va admite niciodata scara. Ea nu va admite niciodata ca are instrumentul necesar pentru a se extrage din suferinta. Asta, deoarece, de indata ce va admite ca are acest instrument, ea inceteaza de a mai fi victima. Nimanui nu-i mai este mila de ea. Jocul de a fi un creator handicapat se sfarseste.

Dumnezeu spune tot timpul:
Nu-mi place sa ma repet, dar trebuie sa stiti ca nu exista creatori handicapati.
Prin urmare, daca doriti sa va descoperiti propria integritate, trebuie sa incetati de a mai pretinde ca sunteti victime. Trebuie sa incetati de a mai pretinde ca nu vi s-au dat instrumentele potrivite. Trebuie sa luati lutul si sa-l prelucrati.
Orice persoana care face aceasta, inceteaza de a se mai plange si isi vede in continuare de viata. Ea invata sa aiba grija de ea insasi- si le da altora posibilitatea de a avea grija de ei insisi. Intr-adevar, ea anuleaza orice sentiment de obligatie fata de altii si a altora fata de ea, astfel incat este libera sa-si urmeze indemnurile mintii si inimii.

Persoana care stie ca nu i s-a refuzat intregimea nu are nicio scuza. Nu mai poate exista amanare. Nu mai exista nimic intre ea si bucuria ei. Viata sa este opera de arta si este foarte ocupata sa o creeze, asa cum o albina este ocupata cu polenizarea florilor. Daca ii vorbesti despre sacrificiu, ea va rade si va spune: Munca facuta fara bucurie nu realizeaza nimic de valoare in aceasta lume. Si bineinteles, ea are dreptate. "

din Paul Ferrini, Linistea Inimii

Va recomand cu drag arhiva emisiunii "Cuvinte de Intelepciune" de la Radio Vocea Sufletului.

unul din visele lui jung


Inceputurile teoriei lui Jung referitoare la inconstientul colectiv apar in anul 1909. In acest an, Jung si Freud au fost invitati sa conferentieze in Statele Unite, petrecand aproape sapte saptamani impreuna zi de zi. In principal isi analizau visele reciproc, iar unul din visele lui Jung ii reveleaza acestuia inconstientul colectiv. Visase ca se afla la etajul de sus al unei case vechi, frumos mobilate, cu tablouri splendide pe pereti. Era uimit ca aceasta casa ii apartinea si se gandea ca habar n-are cum arata parterul, asa ca a coborat sa-l vada. Totul era acolo mult mai vechi. Mobilele erau medievale si totul parea oarecum cufundat in bezna. "Acum trebuie sa cercetez toata casa cu adevarat", a reflectat. S-a uitat indeaproape la podea. Era facuta din dale de piatra si intr-una din ele a descoperit un belciug. Cand a tras de el, dala s-a ridicat, lasand sa se vada niste trepte de piatra coborand in adancuri. A coborat si a intrat intr-o grota joasa, scobita direct in stanca. In tarana erau raspandite oase si cioburi de lut, ramasite ale unei culturi primitive, printre care a gasit si doua cranii umane , cu siguranta stravechi si pe jumatate distruse. Apoi s-a trezit.

Singurul lucru pe care Freud l-a gasit interesant la acest vis au fost cele doua cranii, el considerand ca Jung ar dori moartea proprietarilor lor. Dar pentru Jung, casa era o imagine a sufletului . Incaperea de la etaj reprezenta personalitatea constienta. Parterul era echivalentul primului nivel al inconstientului, pe care el avea sa-l numeasca inconstient personal, in timp ce nivelul cel mai profund dintre toate, atinsese inconstientul colectiv. Acolo descoperise lumea omului primitiv din sine insusi. Pentru el craniile n-aveau nimic de-a face cu faptul de a dori moartea cuiva. Ele apartineau stramosilor nostri umani, care au contribuit la modelarea mostenirii psihice comune tuturor, constituind laolalta "mostenirea arhaica a umanitatii".

In clipa cand Jung a avut indrazneala sa-si faca publica ipoteza cu privire la inconstientul colectiv, ea s-a dovedit a fi abaterea cea mai semnificativa de la freudism si totodata contributia lui personala cea mai importanta in domeniul psihologiei. Ceea ce propunea Jung avea pretentia de a fi un concept fundamental pe care sa se poata edifica intreaga stiinta a psihologiei. Jung a considerat ca este sarcina psihologului sa studieze inconstientul colectiv si entitatile functionale care-l alcatuiesc – arhetipurile, cum le-a numit pana la urma.

Arhetipurile sunt "structuri psihice identice, comune tuturor", constituind laolalta "mostenirea arhaica a umanitatii". Jung le-a considerat in esenta drept nuclee neuropsihice innascute, avand capacitatea de a initia, controla si mijloci caracteristicile uzuale de comportament si trairile tipice tuturor fiintelor umane. Intreaga zestre arhetipala a unui individ alcatuieste inconstientul colectiv, a carui autoritate si forta apartine unui nucleu central integrand ansamblul personalitatii, nucleu pe care Jung l-a numit Sine.

Reprezentarea printr-o diagrama a modelului junghian al spiritului trebuie imaginat ca o sfera, avand trei invelisuri. In centru si raspandindu-si influenta in intregul sistem, se afla Sinele. In cercul interior primelor doua cercuri concentrice este inconstientul colectiv, alcatuit din arhetipuri. Cercul exterior reprezinta constientul, avand drept focar eul, care graviteaza in jurul sistemului. Intr-o pozitie intermediara se afla inconstientul personal alcatuit din complexe, fiecare complex fiind legat de un arhetip –deoarece complexele sunt personalizari ale arhetipurilor, modalitati in care arhetipurile se manifesta in sufletul fiecarei persoane.

Reprezentarea schematica a modelului

Jungian al sufletului

Cei care resping teoria arhetipurilor nu sunt deloc impresionati de descoperirea unor teme similare in mituri provenite din diferite zone ale lumii, sustinand ca migratia populatiilor si difuziunea culturala explica lucrul acesta la fel de bine ca predispozitia innascuta. Jung a incercat sa combata aceasta interpretare atragand atentia asupra aparitiei spontane a acelorasi teme in visele, halucinatiile si maniile unor pacienti necultivati, care nu avusesera ocazia sa le intalneasca in viata lor diurna: "s-au observat mitologeme tipice la indivizi care n-aveau in nici un caz cum sa detina cunostinte de felul acesta ". Un exemplu pe care Jung il dadea adesea se referea la un pacient schizofrenic care-i spusese ca daca priveste spre soare cu ochii pe jumatate inchisi vede ca soarele are un falus si ca acest organ este sursa vantului. Peste cativa ani, Jung a descoperit din intamplare un text grecesc unde era descrisa o imagine aproape identica. Pacientul era o persoana neinstruita care, chiar daca ar fi putut intelege textul, n-ar fi avut acces la el, textul fiind publicat dupa internarea lui in spital unde nu exista acest gen de literatura.

Aceasta teorie poate fi formulata, in fond, sub forma unei legi psihologice: ori de cate ori se constata ca un fenomen este caracteristic pentru toate comunitatiile umane, el este expresia unui arhetip al inconstientului colectiv. Nu poti demonstra ca asemenea fenomene cu manifestare generala se datoreaza exclusiv factorilor arhetipali sau numai difuziunii culturale, pentru ca, foarte probabil, e vorba de contributia amandurora.

Arhetipul poseda o dualitate fundamentala: este deopotriva structura psihica si structura nervoasa, este deopotriva "spirit" si "materie", astfel ca Jung a ajuns sa-l considere o preconditie esentiala tuturor evenimentelor psihofizice. Jung a afirmat ca structurile arhetipale nu sunt fundamentale doar pentru existenta si supravietuirea tuturor organismelor vii, ci si ca ar fi totodata legate de structurile care controleaza comportamentul materiei anorganice.

Fie ca suntem sau nu convinsi de aplicarea teoriei jungiene a arhetipurilor in zonele cele mai ezoterice ale experientei umane, e greu sa negam ca este vorba de o idee avand implicatii profunde. Daca, asa cum credea Jung, arhetipurile preconditioneaza intreaga existenta, atunci ele ar trebui sa se manifeste in realizari de tipul artei, stiintei si religiei , ca si in organizarea materiei organice si anorganice, fiind susceptibile sa ne ofere un punct de vedere capabil sa ne transforme modul in care intelegem toate aceste fenomene. Indiferent la ce ar mai putea duce ipoteza arhetipurilor, ea poate cel putin sa ofere o punte intre stiinta comportamentului si cea a mintii.

Dezvoltarea unei atitudini (extravertita sau introvertita) si a unei functii e o parte a procesului adaptarii noastre la lume, imprimandu-I o pecete specifica fiecaruia.

Procesul de civilizare al fiintei umane duce la un compromis intre sine si societate si la confectionarea unei masti in spatele careia traiesc cei mai multi oameni (persona). Ea este un fenomen colectiv, o fateta a personalitatii care ar putea la fel de bine sa apartina altcuiva si care este adesea gresit inteleasa ca fiind individuala. Persona este o necesitate, prin ea ne legam de lumea noastra; ea opereaza o simplificare in contactele noastre, aratandu-ne ceea ce putem astepta de la ceilali oameni si, in general, I face placuti (la fel cum hainele infrumuseteaza corpurile urate). Prin intermediul personei ne structuram pe noi insine intr-o forma care speram sa poata fi acceptata de catre ceilalti. Ea a fost numita uneori "arhetip social"sau "arhetip de conformare"; dat fiind ca determina succesul sau esecul adaptarii noastre sociale. Intotdeauna exista o tenta de prefacatorie in persona, pentru ca ea este un soi de vitrina ion care ne place sa ne etalam marfurile noastre cele mai bune.

Persona incepe sa se formeze inprima faza a copilariei din nevoia de a ne conforma dorintelor si sperantelor parintilor , colegilor si profesorilor nostrii. Copiii isi dau repede seama ca unele comportamente se bucura de acceptare, fiind eventual si recompensate pozitiv, in vreme ce altele sunt inacceptabile si pot duce la pedepse. Exista atunci tendinta ca trasaturile acceptabile sa se structureze in persona, iar cele inacceptabile sa fie ascunse sau reprimate. Aceste aspecte socialmente indezirabile ale personalitatii pe cale de maturizare sunt sechestrate de regula in inconstientul personal, unde se contopesc spre a alcatui un complex- ori o personalitate fragmentara -numita de Jung umbra.

Fie si nedorita, umbra, subzista asemenea unei forte nedomolite, pe care o purtam cu noi pretutindeni. Mare parte din timp reusim totusi sa o ignoram, dar ea are insusirea sacaitoare de a ne reaminti mereu ca exista, mai ales in timpul viselor.

In vise, umbra ia forma unui personaj sinistru, avand acelasi sex cu persoana care viseaza si apartinand adesea unei alte natii. De regula are ceva strain sau ostil, care trezeste un simtamant de dezgust, manie sau teama. Iata ce l-a indreptatit pe Jung sa considere umbra un complex, care asemenea tuturor complexelor poseda un miez arhetipal, in cazul de fata arhetipul Dusmanului. Intre toate arhetipurile, Dusmanul e cel mai important si, in mod potential distructiv. Arhetipul dusmanului capata realitate in psihicul individual sub forma complexului umbrei prin evolutia noastra intr-un mediu social uman. Exista doua surse importante ale acestui complex: indoctrinarea culturala si reprimarea familiala.

Complexul moral se formeaza pe temeiul imperativului arhetipal de a ne insusi si de a perpetua valorile culturii in care ne nastem. Dobandirea unui complex moral impune Sinelui restrictii serioase, din care multe trebuie sa fie transmise umbrei. Ca sa ne protejam de aceasta amenintare si sa ne pastram sanatatea, folosim o serie de mecanisme de aparare a eului, cu precadere refularea, negarea si proiectia. Pe langa faptul ca ne refulam umbra in inconstientul personal, ii negam existenta si o proiectam asupra altora.

Proiectia umbrei poate constitui un pericol major, atat pentru pacea sociala cat si pentrucea dintre natiuni. Constiinta umbrei, ca atare, nu este importanta doar pentru evolutia personala, ci si ca baza pentru o mai buna armonie sociala si intelegere intre natii.

Asa cum genul e perceput ca afirmare a principiului arhetipal adecvat propriului sex, si relatiile cu celalalt sex se sprijina pe fundamente arhetipale. Inconstientul masculin contine un element complementar feminin, la fel cum in cel feminin exista un element complementar masculin. Aceste arhetipuri, Jung le-a numit anima si animus

"O imagine colectiva mostenita a femeii exista in inconstientul barbatului, cu ajutorul careia el pricepe natura femeii". Puterea irezistibila a animei se datoreaza imaginii sale care este un arhetip al inconstientului colectiv, si care e proiectata pe orice femeie ce ofera cel mai mic "carlig" de care portretul ei sa fie agatat. Anima se exprima in viata barbatului nu numai in proiectia asupra femeilor si in activitatea creatoare ci si in fantazari, stari de spirit, presentimente si explozii emotionale.

Animus la femei este duplicatul animei la barbati. El pare a fi (ca si anima) derivat din 3 radacini- imaginea colectiva a barbatului mostenita de femeie, propria ei experienta cu masculinitatea ( procurata de contactele cu barbatii din cursul vietii sale) si principiul masculin aflat in ea in stare de latenta.

Anima produce stari de spirit- animus opinii; amandoua bazandu-se pe supozitiile inconstiente, in loc de idei realmente constiente si directionate constient. Asa cum mama este primul suport al animei pentru baiat, tot asa tatal este intruchiparea imaginii animusului pentru fata, care exercita o profunda fascinatie in spiritul ei (ea va actiona mereu in maniera tatalui). O particularitate a lui animus este ca are tendinta de a se exprima ca grup de barbati, distinct de anima care este intotdeauna vazuta ca o singura femeie.

Anima si animus sunt mediatori intre spiritul constient si cel inconstient, constituind o incercare de a intelege cate ceva din ce a fost pana acum inconstient. Ca si umbra, complexul contrasexual poseda insusiri opuse celor ce se manifesta in persona, dat fiind ca, pana si in vremurile noastre toata lumea se asteapta ca baietii sa fie baieti si fetele fete. Astfel, cu cat un barbat este mai incapabil sa-si accepte umbra si insusirile feminine din sine insusi, cu atat el se va identifica cu persona. De fapt, Jung merge chiar mai departe, afirmand ca " se poate deduce caracterul animei din acela al personei, deoarece "tot ce ar trebui sa se afle in mod firesc in atitudinea exterioara, insa lipseste vadit, se va gasi fara gres in atitudinea launtrica. Este o lege fundamentala..."

Dupa anima si animus , cele doua mari arhetipuri care s-ar putea sa devina influente in viata individului sunt acelea ale batranului intelept si marii mume.

Jung numeste uneori batranul intelept un arhetip al semnificatiei; dar pentru ca el apare in variate forme- rege, erou, vraci, mantuitor- trebuie sa luam termenul de "semnificatie" in sensul sau cel mai larg. Acest arhetip reprezinta un serios pericol pentru personalitate : cand el este trezit, omul poate lesne ajunge la credinta ca el poseda "mana", putera magica si intelepciunea pe care acest arhetip o detine. In acesta exista o putere de nebiruit, pe care oamenii o simt intuitiv si nu-i pot rezista cu usurinta- ei sunt fascinati de ceea ce spune omul posedat de acest arhetip , chiar daca vorbele sale sunt incoprehensibile. Dar daca omul poate asculta linistit vocea inconstientului si intelege ca puterea functioneaza prin el (dar fara sa fie controlat de ea), atunci este pe calea unei autentice dezvoltari a personalitatii.

Arhetipul marii mume actioneaza in mod paralel asupra femeii. Femeia posedata de aceasta figura ajunge sa creada despre sine ca este inzestrata cu o nemarginita capacitate de intelegere si iubire pe care vrea sa le puna in slujba celorlalti (pe care-I ocroteste cumva intr-un mod fortat). Aceasta tiranie subtila, daca e dusa la extrem, poate distruge personalitatea celorlalti.

SURSA: referate.ro

reCunoastere


"In asta consta dragostea:
doua singuratati ce se protejeaza, se ating si se recunosc!" R. M. Rilke

Ascultati Radio Vocea Sufletului

duminică, 29 ianuarie 2012

gandul gandului celui dintai gand



cum sa descopar raspunsuri stelare
fara ca spinul iluziei

sa-mi sfasie carnea
?

care e kilometrul privirii exacte

care nu impovareaza

camasa de forta a lutului sacru

din fiecare
?

cum pot ajunge pe tarmul Luminii uitate
intelegand pentru totdeauna
rostul
calatoriei celei dintai si din urma
adeseori visate?


desigur
exista un singur raspuns

devreme ce punem mereu
aceeasi intrebare


trebuie sa existe
un singur raspuns

nu se poate sa existe
ceva mai mult

unul singur

un singur raspuns

care le implineste
pe toate


te rog,
ajuta-ma sa-mi reamintesc

acest raspuns

numele meu cel dintai

singurul-
adevaratul
-
uitatul
-

...


Fie, atunci...
maria
esti pregatita
sa asculti?


esti pregatita sa imbratisezi
gandul
pruncului

nenascutului

neprihanitului


gandul gandului celui dintai gand

si esenta visului
celui din urma?


- ESTI?
- SUNT!


IUBESTE SI FA CE VREI! -iti spun


IUBESTE
si FA
ce VREI


iubeste SI fa

CE vrei!


si acum trezeste-te

si mergi
mai departe
pana la capatul drumului


acolo
E
Inceputul




Asculta RADIO VOCEA SUFLETULUI.

vineri, 27 ianuarie 2012

hopefully

:))))))))))

Eu vreau cu cei care downloadeaza muzica de la Radio Vocea Sufletului. :)
Sa aveti un sfarsit de saptamana cu incredere, dragii mei! Va imbratisez virtual, cu drag.

“I Like The Way You Dream” Music Video (Michael Stipe) from Ze'ev Gilad on Vimeo.

ANONYMOUS



SE ANUNTA UN VIITOR SUMBRU PENTRU LIBERTATEA INTERNETULUI

"Reprezentanții Uniunii Europene au semnat astăzi (26 ianuarie 2012) la sediul Ministerului Afacerilor Externe japonez controversatul tratat ACTA, inițiat chiar de Japonia. Joe Nakano, adjunctul ministerial japonez pe probleme de afaceri externe, și-a exprimat în cadrul ceremoniei încrederea că semnarea acestui tratat va duce la o colaborare internațională eficientă, atât între țările europene, cât și alte state care au aderat sau vor adera la ACTA, în ceea ce privește protejarea proprietății intelectuale și combaterea pirateriei. Inițiativa acestui tratat aparține Japoniei. Ţările care au semnat astăzi tratatul sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Marea Britanie. La 1 octombrie 2011 ACTA a mai fost semnată de Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore și Statele Unite. ”ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) este un acord multilateral care propune o serie de standarde internaţionale pentru aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală. Acordul, negociat de către un număr redus de ţări, în coordonare cu anumite segmente ale industriei, este controversat atât din punct de vedere al procesului de elaborare, cât şi în ceea ce priveşte conţinutul său,” aflăm din documentul De ce este ACTA un acord controversat?Şi de ce ar trebui să le pese membrilor Parlamentului European?, realizat de către realizat de către AccessNow.org în colaborare cu EDRi şi TACD și tradus în limba română de Asociatia pentru Tehnologie si Internet. Aflați cum și de ce ne afectează acest tratat AICI."

SITE-UL PARLAMENTULUI EUROPEAN A FOST DAT JOS DE ANONYMOUS

"Hacktivistii anonimI n-au stat cu mainile in san dupa semnarea tratatului ACTA de catre 22 de state membre ale Uniunii Europene. Mai precis, au atacat site-ul Parlamentului European.

Grupul Anonymous a postat un mesaj pe Twitter prin care anunțau: ”ACTA urmează să fie semnată de către Uniunea Europeană șo de statele membre – AȘTEPTAȚI-NE.”

Un atac din partea lor a dus la închiderea temporară a site-ului ministerului irlandez de justiție, urmat de scurgerea online a tuturor adreselor de mail ale parlamentarilor irlandezi. În vizorul lor a intrat și ministerul irlandez de finanțe.

Autoritățile Parlametului European, a cărui pagină de web a fost, de asemenea, dată jos de anonimi, au declarat că vor rezolva problemele cât de curând. După afirmațiile lor, cauza a fost un atac masiv concertat."

Sursa: Neurope.eu

CITITI SI:

FBI-ul atacat de Anonymous. Vezi ce i-a infuriat pe hackeri



"Greetings people of Romania, we are Anonymous,


You have finally joined the global struggle for a better life."

joi, 26 ianuarie 2012

okei: START!


...pentru ca visele nu asculta decat de glasul inimii lor si pentru ca eu stiu deja asta dar imi place sa ma tachinez pentru a-mi raspunde la cate o vesnica intrebare...

Sunt unele vise care declanseaza in tine de la bun inceput un soi de panica, un feeling mai putin placut... de parca ai sti de la bun inceput ca ceva esential o sa-ti scape printre degete... DAR, din fericire, mai sunt si aceste vise care, de indata ce te imbratiseaza, simti un puternic sentiment de incredere si de zbor, de trezire si de veghe (in lanul de secara)...

Visul e in noi si e, probabil, cea mai fidela oglinda a noastra.
Ma bucur ca am ajuns in cele din urma aici. Nimic altceva nu mai conteaza... :)

Si DA, am facut o mica obsesie pentru acest start anew... :))



Asculta Radio Vocea Sufletului.

om fiind, te faci pe tine Dumnezeu

:)

32. Iisus le-a răspuns: Multe lucruri bune v-am arătat vouă de la Tatăl Meu. Pentru care din ele, aruncați cu pietre asupra Mea?
33. I-au răspuns iudeii: Nu pentru lucru bun aruncăm cu pietre asupra Ta, ci pentru hulă și pentru că Tu, om fiind, Te faci pe Tine Dumnezeu.
34. Iisus le-a răspuns: Nu e scris în Legea voastră că "Eu am zis: dumnezei sunteți?"

Sf Evanghelie dupa Ioan, Capitolul 10

pentru Rosia Montana

Inca nu am gasit o posibilitate de a fi si eu sambata in Bucuresti.
Inca mai sper sa gasesc... :)

Halucinatie si Sublim in Dragoste


"Dragostea. Halucinatie si imaginatie necesare pentru a nega mortalitatea si prozaicul existentei, pentru a ne vindeca de anxietati existentiale provocate de oameni sau contexte, precum si pentru a ne fauri un alt eu, mai bun, pe care sa-l iubim prin dragostea altcuiva."

It’s all about love! Ai mai auzit asta, nu-i asa? Nu, dragostea nu e nicidecum overrated. Cinismul si neincrederea ce probabil ti-au ridicat spranceana la lectura acestor randuri sunt probabil justificate de esecurile si dezamagirile din trecut.

Si totusi, fara dragoste nu ai cum sa continui la nesfarsit. Pur si simplu, vei muri fara dragoste. Probabil ca esti in moarte clinica chiar acum, intrebandu-te de ce nu ai chef de nimic, de ce nu te simti entuziasmat, de ce nu-ti gasesti locul."

"Dragostea reala este cea in care, confruntat cu propriile micimi, inveti nu numai despre frumusetile din tine, ci si despre durerile din tine acumulate de-a lungul timpului si care se vor a fi vindecate de o dragoste tamaduitoare. Orice relatie de dragoste are un potential de vindecare extraordinar. Ceea ce te atrage cel mai mult la partenerul tau este ceva ce tu ai nevoie sa dezvolti in propria personalitate."

"De ce este atat de important sa fim iubiti de o persoana anume de care ne indragostim? De ce nu putem fi la fel de multumiti cu dragostea altcuiva fata de noi, asa cum de multe ori se intampla?

Pentru ca cel care iti va lua mintile este un individ care iti este superior intr-o dimensiune importanta a existentei tale. Iar dragostea unui astfel de om pe care il admiri inseamna o validare a propriilor calitati."

citeste intreg articolul aici: www.artdevivre.ro

Asculta RADIO VOCEA SUFLETULUI

ce vreau Eu



deschid biblioteca pasilor mei
lasand geana din umbra sa-mi mangaie fila
deschid bibioteca pasilor mei
cum as deschide la rasarit
sicriul in care a fost ingropat Hesse

un pas aici unul acolo
stangaci apasator increzator sublim
dar urma urmei frageda si rece

nu stiu pe care l-am iubit mai mult
de buna seama fiecare m-a indumat
acolo unde ma astepta intrebarea nocturna
ce-n ceasul tainicei cercetari se petrece

in bibioteca respira odihnitor o harta
pe care mi-a talmacit-o candva un dor Inviat
dintr-un vis trecator

planetele dansau pe cerul sau
cum danseaza ielele intr-o oarecare seara

vrajind scrupulos neofiti pe potece
asadar
lasam geana de umbra sa-mi mangaie fila

si-mi priveam singurul pas si cel dintai vis 
care de-abia mai respira printre miile de vise 
adormite pe rafturi;
ii ascultam pulsul
asa cum asculti simfonia lui marguez
cand te mustra sarea din lacrima seaca

prigonita-n oceanice valuri

in concedii ne scaldam in propria sare

pentru a ne reaminti cea dintai rana
dar nu despre asta vroiam sa vorbesc intr-o astfel de noapte
chiar daca iarna ne inecam in exact aceeasi
ninsoare

te-am luat cu grija in palma

si te privesc cum respiri sacadat, vis al meu.
te-am luat cu grija in palma sa te privesc
pentru ultima oara.

am sa te trec dincolo 
nu se poate sa ramai aici
pe o vreme ca asta, dragul meu

si totusi, maria
iarasi ai uitat sa intrebi
ce vreau Eu

..........

miercuri, 25 ianuarie 2012

"si eu voi fi acolo"


Veniti sa ne solidarizam cu locotenentul Alexandru Gheorghe in aceasta seara la ora 18 00 in Piata Mare din Sibiu. Sa ii aratam ca nu este singur!!!! Distribuiti acest mesaj pe peretele vostru cu titlul "Si eu voi fi acolo"

UPDATE: Am vorbit in seara aceasta cu Mihai, fratele locotenentului si banuim ca nu se ia inca o decizie in ceea ce priveste soarta lui Alexandru Gheorghe deoarece cei care hotarasc acest lucru asteapta probabil un moment oportun, cand spiritele se vor calma.
Asadar, sa speram ca spiritele nu se vor calma prea curand si sa facem ceva concret in directia asta. Sa fim alaturi de el, urmandu-i exemplul:

"
Principiile la care mă aliniez le-am expus public şi sper ca ele să fie îmbrăţişate de cât mai mulţi oameni, inclusiv din armată. Sunt impresionat, am o stare sufletească extraordinară pe care nu o pot conştientiza acum la adevărata ei valoare. Vă rog să le mai spuneţi încă o dată tuturor că îi iubesc, că sunt mândru că sunt români şi că îi privesc pe toţi ca pe fraţii mei.
"

"
Le transmit oamenilor că le mulţumesc din suflet pentru suportul moral pe care mi l-au oferit. Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu mi-am imaginat aşa ceva. Primesc mesaje din toate judeţele ţării că oamenii vor ieşi diseară în stradă cu pancarte şi le mulţumesc pentru asta. Prin intermediul dumneavoastră le transmit tuturor că reiterez discursul ţinut în Piaţă, că îi iubesc şi că sunt mândru că sunt român. Dacă voi merge până la capăt? Bineînţeles! Dacă nu am tăcut în Piaţa Universităţii, nu voi tăcea nici de acum încolo.
"

Alexandru Gheorghe


I fall in love with the moment, so ...

se asculta obligatoriu in timp ce se contempla aceste poze:






















PHOTO: maria Asculta Radio Vocea Sufletului. :)