sâmbătă, 30 aprilie 2011

tic-tac tichi-tac

PHOTO: vi.sualize.us

rostul meu

... apoi imi gaseam in cele din urma culcusul
de cele mai multe ori
in bratele unui semizeu
numit Amurg

imi inchideam ochiul obosit

si cearcanul adancit

depana un drum
aparent cunoscut


dar ziua a doua

nu era niciodata intocmai


ma leganam de pe un picior pe altul

natang


si rareori pasul tagaduia

un dor de izbanda


a treia zi

la primele ore ale diminetii

cantau cocosii

de trei ori
de trei ori cantau


pe zi


si uitam sa scriu
prima strofa

uitam

pur si simplu

uitam


si Amurgul semizeu

care ma tinuse toata noaptea in brate

se dezmintea
de parfumul meu

pentru a nu impiedica
mersul firesc

al vreunui scarabeu

aveam si eu
rostul meu pe lume:

bateam toaca
si framantam o paine

de prin perioada
vechiului testament


vineri, 29 aprilie 2011

calandrinon

Vine fara s-o chemi, i-auzi bate-n geam.
Intra fara sa-i ceri, mandra si de neam.
Vede prin carnea ta, ca printr-un geam.
Alba Calandrinon cu ochii de margean.

Svelta far-de cuvant, la biet patul tau,
In ochi privindu-te, cu drept ochiul sau,
Astfel fiind mantuit, de al ceasul rau.
Fiara cu dinti de fier, zimti de fierastrau.

Pleaca si-n urma ei, foi de trandafir.
Doctor far-de arginti, straniu musafir.
Alba Calandrinon, cu ochi de satir.
Alba Calandrinon, cu ochi de satir.

Sora, pasare-n alb, psihi-mu,
harnic, darnic, duh,
patemi, boala si chinm
ia-le tu: Du-le in vazduh !


do I have the force?

... si acum, dintr-o data, simt ca ma impac cu tot trecutul meu care vrea sa-si regaseasca locul in inima mea, in iubire. Nu stiu ce inseamna asta, aproape ca m-am speriat de aceste aspecte din trecut care m-au invadat. Le multumesc tuturor acelora care mi-au ingaduit sa fiu sincera, sa FIU... caci vreau sa FIU si sa VREAU si sa FIU!

Ieri seara am inceput sa alerg de nebuna pe strada, apoi am inceput sa sar intr-un picior. Mi-am reamintit bucuria. Nu stiu de ce am putut sa fac asta doar pentru ca nu era nimeni pe aceea straduta si nu stiu de ce nu as fi avut curajul sa fac asta daca ar fi fost cineva in preajma. Poate pentru ca este un moment mult prea intim, nu stiu... poate pentru ca descoperi o comoara si stii ca ea se va risipi de indata ce vei observa o prima privire pregatita sa te judece... E coplesitor momentul acesta, care s-a declansat o data cu alegerea mea de a-mi repara trecutul si de a recunoaste onest si franc cine sunt, unde gresesc si ce anume am de reparat in trecutul meu... Parca am declansat o furtuna pe mare. Oamenii din trecutul meu vin peste mine si... stiti ceva? Unul e mai frumos ca celalalt... e coplesitor acest sentiment. Am o stare de euforie si mi-e si frica sa nu-i sperii pe cei dragi cu atitudinea mea. Pe 15 mai vine si el... vine profesorul si poate ca imi va permite sa ii fiu prin preajma. Numai Dumnezeu stie, atata doar ca El stie mai bine, cel mai bine. Astazi nu mai mi-e frica de viata... Astazi CRED ca, plecand de aici, unii dintre doi vom ajunge pe o alta planeta... altii pe alta si tot asa. Unii pe Saturn, altii pe Luna, altii pe Venus, altii pe Marte... unii aleg razboiul, neincetat, altii frumosul, altii dreptatea, altii misterul... unii, putinii, aleg Adevarul. Dar stiu ca eu pana acolo mai am... nu stiu cat de lung e drumul pana in miezul inimii mele. Stiu doar ca tot trecutul meu straluceste acum si radieaza iertare, iubire, lumina, impacare! Ochi de caine astru, care continui sa apari in visele mele... ingaduie-mi sa-ti fiu aproape! O sa-ti faca bine prezenta mea! :)


CRED ca reusesc sa schimb ceva important la mine...
Hmmm, cine viseaza si isi aduce aminte- STIE!

miercuri, 27 aprilie 2011

evrika

Cauta si vei gasi!!! Cere si ti se va da!!!! Unde e peretele ala de care sa dau cu capul?!? Ce faci, ma, in visul si in capul meu?!? Vorba lui Bluemoon: iesi afaraaaaa!!! :))) Si sa stii ca intotdeauna am avut o spaima imensa legata de inchizitie, rug si altele!!! Si mai multe nu-ti spun, ca nu e treaba ta, e frica mea si fac ce vreau cu ea.

Na, bine, sper ca esti bine si ca iti merge bine... atunci...


The Adjustment Bureau

Daca nu ati vazut filmul 'The Adjustment Bureau', vi-l recomand cu mare drag. La mine a ajuns la fix (cum ajung cam toate, de fapt). Sau nu? :) Va imbratisez. Sper ca ati avut zile minunate alaturi de cei dragi si ca Lumina Invierii s-a reaprins in inimile voastre.
Hristos a Inviat! (Si nu uitati de film! :)


marți, 26 aprilie 2011

... don't be late... haha

'All the things one has forgotten scream for help in dreams' zice Elias Cannetti.

Bine ca a spus-o el in felul asta, pentru ca m-as fi chinuit ani de zile, probabil, sa zic acelasi lucru intr-o mie de alte formulari, mult mai intortocheate si probabil, plictisitoare. Ma enerveaza teribil citatul acesta, pentru ca am senzatia ca imi amintesc de el ori de cate ori imi ciocaneste careva la usa inimii in plan oniric si apoi gandul meu fuge tot in aceeasi directie. Si de omul asta chiar am uitat, nu stiu cum se face ca am uitat de el si ... tana! il visez! Si imi amintesc atat de multe lucruri: felul in care ii staluceste parul auriu in bataia soarelui, suvita rebela si fruntea alba, rece si transpirata, felul in care isi aprinde tigara si degetele elegante si lungi, chipul nordic, oh, shit, asta ce cauta acum aici si de unde a aparut? Nu l-am mai vazut de prin 2007. Si de ce aflu ca moare, in visul meu? Oare e bine? L-am visat de cateva zile si nu reusesc sa-mi mut gandul in alta parte... si sunt obosita si nu inteleg... ce vor toti oamenii astia de la mine? Si ce ma enerveaza acum e, ca peste tot in jur doar semne care imi amintesc de el... Asta ma enerveaza cel mai tare!!!!! Na, si cu asta ce sa fac iara?!? Okei, imi amintesc de el si sper sa-i fie bine? E bine??? In fine, nu vreau decat sa inteleg... habar n-am cum sa-l gasesc pe voodoo child asta... Vreau sa ma asigur ca ii este bine! Hei! Itzi bitzi voodoo voodoo- do the thing I tell you to do! Alooo... ma auzi?!

Si daca obisnuiam sa ascultam Hendrix, trebuie sa recunosc cum ca:

"I used to live in a room full of mirrors
All I could see was me
Then I take my spirit and I smash my mirrors
And now the whole world is here for me to see
Now I’m searching for my love to be

A broken glass was solvin’ my brain
Cut and screamin’ crowdin’ in my head
A broken glass was loud in my brain
It used to fall on my dreams and cut me in my bed
It used to fall on my dreams and cut me in my bed
I say making love was strange in my bed..."





gand si dor

duminică, 24 aprilie 2011

Povestea Lantului celor 12 Piramide- Piramida 6: Orientul Indepartat si Tsu Li

„Există o piramidă aflată în frecvenţă pe matrice în zona numită Orientul Îndepărtat. Cei care s-au conectat la piramidă numesc acest loc Shambala şi se conectează cu Tibetul şi cu învăţăturile maeştrilor din acest loc. Sufletul care controlează piramida se află pe frecvenţa Tsu Li. Aceasta este piramida creaţională, ce ne conectează la înţelepciunea spirituală. În interiorul piramidei sunt create învăţăturile spirituale, bazate pe nevoile fiecărei culturi ce evoluează. Şi este treaba mea, ca scrib, să am grijă ca aceste învăţături să fie păstrate în folclor, în textele sacre, în energiile corpului, în diverse formaţiuni de pietre, hieroglife, în gravuri şi în alte forme de artă.

Din piramidă se trag entităţile cunoscute drept maeştri spirituali şi profesori, îngeri, zei şi zeiţe sau ghizi spirituali. Multe suflete vor avea amintiri de la «venirea» pe Pământ, prin această piramidă şi apoi despre transformarea în călugări tibetani. Este scris că aceşti profesori au pergamente secrete ascunse de la începutul omenirii. Învăţăturile pot fi găsite la finele acestui ciclu, în matricea piramidei sub forma unor chei. Intraţi acum în piramidă unde aceste pergamente vă aşteaptă. Alăturaţi-vă energiilor celor trei creatori ai acestei matrice. Citiţi-le cuvintele. Ţineţi seama de mesajele lor. Şi atunci veţi afla”.

duminică, 17 aprilie 2011

Povestea Lantului celor 12 Piramide- Piramida 5: Piramida Lemuriana si Teco-Porima

„În călătoria noastră prin matricea acestor piramide am dat peste una care are o densitate vagă şi fluidă. Piramida Lemuriană este una dintre cele două piramide, ce creează o poveste despre o realitate ce se presupune că a existat cândva în a treia dimensiune, dar a evoluat către a cincea dimensiune. Sufletul care o supraveghează este pe frecvenţa Teco-Porima. Piramida Lemuriană creează iluzia dimensiunilor sau a nivelurilor realităţii. Ea poate fi găsită în reţea în zona cunoscută ca Oceanul Pacific.

Uneori a fost văzută de marinarii aflaţi în trecere pe mare, în timp ce se mişcau printre portalurile minţii lor şi ale realităţii. Adevărata misiune a acestei piramide este de a menţine şi întări conştienţa unor niveluri mai înalte ale experienţei, pentru ca omenirea să înţeleagă că există şi altceva decât expresia fizică şi pentru ca omul să se mişte către următorul nivel al conştienţei, ştiind că strămoşii săi lemurieni au atins niveluri foarte înalte. Mergeţi acum către Piramida Lemuriană. Alăturaţi-vă forţelor celor care creează această matrice. Încercaţi să înţelegeţi natura înaltei creaţii din această mare a evoluţiei celeste”.

Sfintele Lemne Sunatoare

Toaca este un obiect liturgic confectionat, de cele mai multe ori, din lemn. Se vor intalni trei feluri de toaca: toaca mare de lemn (fixa), toaca mica de lemn (mobila) si toaca de metal (tochita, fixa).

Toaca nu este o creatie pur estetica sau culturala, ci ea este un text liturgic cuprins intr-un act liturgic, este o rugaciune, este un mijloc de inaltare a omului cu Dumnezeu, este ceea ce marcheaza trecerea de la timpul cotidian la timpul liturgic. Cantecul toacei face legatura intre pamant si cer, intre uman si divin, intre ceea ce se cunoaste si ceea ce nu se cunoaste.



Toaca nu este o simpla scandura, taiata ca o uluca si pusa in biserica, ci ea este un lucru sfintit, un obiect de cult, o rugaciune. Precum icoanele, sculptura bisericeasca si sfintele vestminte nu se fac la intamplare, ci numai dupa un anumit tipic, si cu multa rugaciune, tot asa se face si toaca. Doar cu rugaciune si gand curat se cauta lemnul special ales, lucrandu-se cu migala, spre a fi perfect neted si drept, fara nici un nod pastrat din vechiul copac. Toaca se face, dupa obiceiul pastrat din traditia crestina din lemn de paltin sau de cires, pe cand ciocanelele se fac intotdeauna din lemn de esenta tare (corn, salcam, carpen, etc).

In perioada persecutiilor impotriva crestinilor, chemarea la sfintele slujbe se facea personal, fiecare chemand pe cei ai sai, la ora si locul hotarat in mod ascuns. Dupa ce persecutiile s-au incheiat, din mila lui Dumnezeu, chemarea la sfintele slujbe a inceput sa se faca prin folosirea anumitor mijloace specifice acestora.

Preluand unele dintre instrumentele evreilor, ca legatura cu neamul lui Hristos, crestinii au intrebuintat, pentru o perioada instrumentul numit "tuba", care era un fel de trambita mai mica. Nefiind chiar odihnitoare, aceasta a fost inlocuita, in scurt timp, cu folosirea ciocanelor de lemn. Cu aceste ciocanele se lovea in usile crestinilor, intr-un ritm odihnitor, la orele sfintelor slujbe. De la bataia in usa fiecaruia s-a ajuns, in chip firesc, la bataia intr-un lemn special lucrat, printre casele crestinilor, sau din turla bisericii. Aceasta avea sa fie numita "toaca".

Sfantul Sofronie al Ierusalimului in anul 638, vorbeste despre doua tipuri de toaca, toaca de lemn si toaca de fier, dand toacai si o semnificatie simbolica, de "trambita a ingerilor". In actele celui de-al Saptelea Sinod Ecumenic de la Niceea in anul 787, se mentioneaza obiceiul de chemare la Biserica prin lovire cu ciocanul intr-o scandura numita "Sfintele Lemne Sunatoare".

Prin sunetul ei, toaca ne indeamna sa stam treji, sa pazim cetatea duhovniceasca, sufletul. Sa intarim strazile, sa ascutim armele duhovnicesti, credinta, nadejdea, dragostea, postul si rugaciunea.



Parintele Constantin Galeriu spune: "Toaca se dezavaluie ca o chemare vie la rugaciune, dar si ca un cantec de durere si de bucurie, vestind odata cu baterea cuielor crucii, imnul pascal de Inviere" La prima bataie de toaca incepe si prima bataie a inimii noastre pentru Mantuitorul Hristos. Incepe slujba!

Biserica Ortodoxa pastreaza toaca, folosind-o ca insasi pe o rugaciune curata a naturii, inaltate lui Dumnezeu, printr-o bucata de lemn. Cultul liturgic este punctat de sunetul toacai si a clopotului. Toaca vesteste crestinilor inceputul celor Sapte Laude Bisericesti, al Sfintei Liturghii si al unor Ierurgii. Crestinul, atunci cand loveste lemnul toacai cu ciocanelul de lemn, e dator sa spuna in sine o scurta rugaciune: "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul."

www.crestinortodox.ro/toaca-cantec-lemnului

joi, 14 aprilie 2011

aceiasi




eu visasem un turneu in america
el undeva in australia
el in visul meu
eu in visul lui

dimineata ne trezeam buimaci
ne intalneam la fumoar
cu cate o cafea in mana
si aflam
care ce a mai facut
prin visul celuilalt
noaptea trecuta

el imi explica diferenta
dintre un turneu si o deplasare
eu nu intelegeam unde au plecat ceilalti
si mai ales
cand se vor intoarce

apoi se facea ziua
caci el stia ca eu castig aproape
fiecare joc
si radeam de fiecare data
cand o prevestire se implinea
intocmai

ne urmaream miscarile regulat
ca si cand am fi avut
aceeasi spaima
si aceasi clipire

cand citea rugaciunile lui sioran
imi aminteam mai ales cine sunt

si linistea din mine

ei bine

PHOTO: vi.sualize.us

"Vreau sa iti spun un lucru…..

Stii cum se intampla:
daca privesc luna de cristal si ramura de arama
a toamnei linistite, la fereastra mea,
daca ating, alaturi de foc,
cenusa care aluneca printre degete
sau trupul zbircit al lemnului,
totul ma duce spre tine
de parca tot ceea ce exista:
arome, lumina, metale,
sunt mici corabii, navigind
spre insulele tale care ma asteapta.

Ei bine,
daca incetul cu incetul vei inceta sa ma iubesti,
voi inceta sa te iubesc, incetul cu incetul.
Daca pe neasteptate
ma vei uita,
sa nu ma mai cauti:
te voi fi uitat de mult.
Daca ti se pare imens si zanatec
vintul de steaguri
ce-mi trece prin viata,
daca te hotarasti
sa ma arunci la malul
inimii in care mi-am infipt radacinile,
gandeste-te
ca in aceasta zi,
la aceasta ora,
voi ridica bratele
si vor zbura radacinile mele
sa-si afle alt pamant.

Dar daca zi de zi si ceas de ceas
simti ca imi esti sortit mie,
cu intregul tau farmec,
daca zi de zi rasare
pe buzele tale o floare care ma cauta,
atunci sa stii iubirea mea,
ca tot acest foc se repeta in mine,
in mine nimic nu se stinge si nimic nu se uita.
Dragostea mea
se hraneste din dragostea ta
si atat cit vei trai
dragostea mea
va ramine in bratele tale
fara sa se desprinda dintr-ale mele." Pablo Neruda

miercuri, 13 aprilie 2011

Regimul Osawa Nr. 7

Cunoscut şi sub denumirea de "regimul celor 10 zile", regimul Oshawa purifică organismul şi reînnoieşte sîngele, printr-o alimentaţie pură, fiind indicat în toate afecţiunile. Cel care l-a popularizat, dovedind că acesta are efecte excepţionale asupra organismului uman, a fost medicul japonez Oshawa, care a fondat întreaga teorie a alimentaţiei macrobiotice. Metoda era cunoscută sub denumirea de "regimul numărul 7 al doctorului Oshawa" sau, pe scurt, "regimul Oshawa".

Regimul a fost recomandat deseori de renumitul terapeut Valeriu Popa, ca bază pentru vindecarea unor afecţiuni grave, cum sînt cancerul, dezechilibrele metabolice şi endocrine. Alte boli în care acest regim şi-a dovedit eficienţa sînt glaucomul, cataracta, ateroscleroza, hepatitele, cardiopatia ischemică, bolile degenerative date de vîrstă, diabetul zaharat de tip II, adenomul de prostată, reumatismul, astmul, poliartritele reumatoide, spondilozele cervicale, hipercolesterolemiile, guta, alergiile, nefritele şi pielonefritele.

Regimul este următorul:

• timp de 10 zile se consumă numai cereale Yang – grîu, orez, mei şi hrişcă – în diferite forme de preparare, adică prin fierbere sau coacere, înmuiere în apă (cum este cazul pentru hrişcă) şi neadăugînd altceva în afară de apă sau puţină sare. Nu se admite dospirea diverselor aluaturi, nici introducerea de drojdii. Nu se foloseşte grîul germinat sau încolţit. Se mănîncă pe săturate, în două sau mai multe mese pe zi şi, în nici un caz, nu se va răbda de foame în timpul curei. În cazul unor afecţiuni cronice, sînt indicate mai multe cure succesive de cîte 10 zile, cu pauză de 3-4 zile între ele, pînă la vindecare.

• În pauză şi încă 3-4 luni după însănătoşire, se va ţine o dietă lacto-vegetariană pură. Se beau 2 litri de apă plată pe zi. Dacă apare tendinţa de constipaţie, se fac clisme.

După urmarea acestui regim creşte vitalitatea, capacitatea de muncă, se îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare, somnul devine mult mai odihnitor şi se amplifica magnetismul curativ. Are loc o reîntinerire, revitalizare şi regenerare a întregului organism. Pe langă normalizarea greutăţii corporale, acest regim fiind recomandat atît pentru supraponderali, cît şi pentru cei care au o greutate corporală sub media normală, cu acest regim se obţine o reglare a echilibrului endocrin şi o detoxifiere desăvîrşită.

S-a constatat că acest regim ajută şi la reducerea, după caz chiar eliminarea, unor tumori maligne. Cele mai hrănitoare şi uşor de folosit preparate din regimul Oshawa sînt turtiţele de făină integrală de grîu. Din surse biblice şi istorice, se pare că pe vremea lui Isus, astfel de turtiţe necrescute erau o mîncare destul de răspîndită, iar la "Cina cea de Taină" o astfel de "azimă" a fost ruptă şi împărţită apostolilor de către Iisus. Aluatul se face cu cît mai puţină apă şi sare. După ce a fost bine frămîntat, se aşteaptă 20 de minute şi se fac turtiţe, care se coc în cuptor, la foc potrivit. Nu se păstrează în pungi de plastic, ci doar de hîrtie sau textile. Grîul se poate prepara şi prin fierbere, simplu sau în asociere cu orez, hrişcă sau mei. Orezul poate fi fiert sau adăugat sub formă de făină în aluatul pentru turtiţe. Boabele de hrişcă se înmoaie în apă jumătate de oră, după care se scurge apa şi se mănîncă. Se mai pot prepara şi prin fierbere sau adăugare, sub formă de făină, la realizarea aluaturilor. Meiul poate fi preparat tot prin înmuiere sau fierbere. (C.Iacob)

preluat de pe: suntsanatos

P.S. Turtitele din grau sunt foarte bune!!! :)

duminică, 10 aprilie 2011

Povestea Lantului celor 12 Piramide- Piramida 4: Atlantida si Arlis-Cochizel

„Piramida din Atlantida creează iluzia «realităţii în timp» pe suprafaţa Pământului. Prin matricea sa, omenirea se va percepe pe sine aşa cum aţi fi făcut voi în realităţile celei de-a treia dimensiuni. Le veţi numi Vieţi Trecute. Şi mulţi vor pleca spre aceste vieţi, prin această piramidă, în călătoria lor către înţelegerea acestei existenţe. Sufletul care controlează această piramidă se află pe frecvenţa Arlis-Cochizel. Piramida este localizată în reţea în zona Oceanului Atlantic şi se învecinează cu zone de pământ.

În această matrice, cineva poate să se vadă în orice moment al timpului, având parte de un număr mare de experienţe. Sunt cei care caută puterea şi care se pot găsi sub forma unui conducător al unui puternic imperiu. Aici poate fi regăsită bătălia dintre bine şi rău, lumină şi întuneric. Piramida din Atlantida are o mitologie bogată, ce provine dintr-un timp străvechi, când omul îşi folosea darul intuiţiei şi lucra cu spiritul. Aceste poveşti vorbesc despre preoţi şi preotese care foloseau cristale masive şi se însoţeau pe Pământ cu creaturi imense şi ciudate. Această piramidă povesteşte despre mine, Thoth, cunoscut drept Thoth din Atlantida sau Thuti, care a condus Atlantida timp de mii de ani”.

Nu este nici început, nici sfârşit

„Este scris că, înainte de căderea marii civilizaţii a Atlantidei, am mers împreună cu consoarta mea şi mari preoţi şi preotese în nave spaţiale mari pentru, a crea o nouă casă şi o nouă civilizaţie. Acest loc a devenit pământul lui Khem, cunoscut drept Egipt. Eu, împreună cu alţii din Atlantida, am înregistrat şi stocat informaţiile în mari biblioteci, într-un loc cunoscut drept Sala lui Amenti (a Omenirii).

Ascultaţi acum ecourile acestora în minţile voastre. Şi mulţi vor căuta aceste înregistrări în călătoriile lor, pentru a-şi aminti de ce au venit aici şi cine sunt. Şi vor simţi că au un scop măreţ în faţă, în acest timp, şi caută să descopere care ar fi acesta. Piramida din Atlantida a creat poveşti despre căderea acestei mari civilizaţii, ca semn de alarmă pentru cei care vor trăi pe Pământ şi vor citi aceste lucruri. Şi umanitatea se va preocupa de distrugerea «casei» sale. Nu vă temeţi, deoarece sufletele au nevoie doar să îşi amintească drumul către casă, spre Lumină. Pentru că nu este nici început, nici sfârşit. Şi eu, Thoth din Atlantida, vă voi duce acum la Piramida din Atlantida, pentru ca să experimentaţi tot ceea ce sunteţi. Şi veţi înţelege ce s-a întâmplat în jocul Luminii împotriva Întunericului. Şi vă veţi aminti ce aveţi de făcut”.

vineri, 8 aprilie 2011

spre amintiri imemoriale

Si pentru ca astazi s-au implinit fix 100 de ani de la nasterea lui Emil Cioran...

"Daca ar disparea muzica, toate bucuriile si durerile pamantului n-ar putea stoarce o lacrima de esenta celei izvorate din ea.
Bach este agentul direct al despamantenirii. E atata transcendenta in cate o vibratie de viola, pare ca se presara zapada pe inimi de ingeri...
In Bach nu exista sentimente, ci numai lumea si Dumnezeu, legate printr-o scara de lacrimi pe care urca alte lacrimi..."



"Fiinta noastra nu este decat ruina unei amintiri imemoriale."

Un regal de filme rusesti clasice

"Un regal de filme rusesti clasice ( si cateva realizate prin anul 2000) subtitrate in limba romana. Vizionare placuta!"-AICI!

Subtitrarea în româna este accesibila prin comanda cc (în dreapta, jos) a ecranului cu film.

miercuri, 6 aprilie 2011

Legend

Daca nu ati vazut filmul, vi-l recomand cu caldura! Oferiti-i un cadou copilului din voi, care poate ca s-a speriat putin de lumea aceasta, dar care, odata ce va primi hrana dupa care tanjeste, va va invata din nou sa va bucurati in fiecare zi. Iar eu vreau sa-i multumesc acelui Om minunat pe care il simt (cu toata fiinta) cum ma ajuta sa depasesc aceasta perioada! Multumesc! Si sper sa vina cat mai repede ziua in care sa ne intalnim! MULTUMESC! MULTUMESC! MULTUMESC!



"O Fortuna velut luna"

Turn around and smell what you don't see
Close your eyes ... it is so clear
Here's the mirror, BEHIND there is a screen
On both ways you can get in

Don't think twice before you listen to your heart
Follow the trace for a new start

What you need and everything you'll feel
Is just a question of the deal

In the eye of storm you'll see a lonely dove
The experience of survival is the key
To the gravity of love

"O Fortuna velut Luna"

The path of the excess leads to
the tower of Wisdom

Try to think about it ...
That's the chance to live your life and discover
What it is- what's the gravity of love

"O Fortuna velut Luna"

Look around just people, can you hear their voice
Find the one who'll guide you to the limits of your choice

But if you're in the eye of storm
Just think of the lonely dove
The experience of survival is the key
To the gravity of love.

"O Fortuna velut Luna"

marți, 5 aprilie 2011

Επήγα

Happy Birthday, Giannis! XRONIA POLLA!

I-am marturisit: o sa treaca si asta, stiu ca o sa treaca, simt asta, dar nu stiu cum va fi atunci, in ziua in care voi intelege tot ce mi se intampla acum... Mi-a raspuns: probabil ca vei intelege doar atunci cand nu-ti va mai folosi la nimic, cand vei fi depasit deja situatia, cand totul va fi undeva departe, in urma ta. Cand nu va mai conta.
- Dar eu ma intorc tot mai mult in trecuturile mele, ma lovesc tot mai des de ele aici, in prezent... ca si cand mi s-ar permite sa schimb ceva! Nu poti face asta oricand, cu oricine...

A tacut! Dar dreptatea- din punctul meu de vedere- era a lui. Si s-a indepartat la fel de tacut, simtind ca dreptatea- din puctul lui de vedere- era la mine. Atunci am ridicat capul si am vazut deasupra mea un pescarus si mi-am amintit: I'm a seagull- atat a mai ramas din mine.

e derutant pentru toata lumea...

Se pare ca inca din tineretile noastre cele fragede rezonam cu anumite versuri, citate si povesti, care puse peste ani cap la cap... duc spre o anume directie! Si, pentru ca ma bantuie si Cioran in aceasta perioada si pentru ca acum il inteleg altfel, cum era de asteptat, trebuie sa recunosc ca omul acesta a inteles ceva esential legat de Schimbarea la fata a Romaniei. Si, daca fiecare dintre noi am avea curajul sa infruntam acest adevar, poate ca am reusi sa schimbam ceva, mai intai la noi insine si apoi om mai vedea... Atata doar ca adevarul, asprul adevar, nu poate fi suportat de oricine... povara lui poate fi infioratoare si cutremuratoare, deopotriva...

"Destinul Romaniei este aproape intolerabil, cand il analizezi cu atentie. Vedeti, e foarte simplu: este esecul permanent, originalitatea esecului. Da, este tara esecului, geniul esecului. INCEPE BINE, DAR SE DUCE NAIBII TOTUL SI E DERUTANT PENTRU TOATA LUMEA"

"La poalele Carpatilor, mersul lumii trece pe langa om si soarele se-neaca in balegar si in vulgaritate. TREAZ, TE UCIDE URATUL."


"Multi romani, nesfarsit de multi romani marturisesc zilnic ca Romania este ultima tara din lume. Multora le da aceasta afirmatie o satisfactie rece si indiferenta. Dar nu se poate ca pe unii sa nu-i doara."

Iar Kryptonul asta, chiar daca pare nepotrivit, credeti-ma pe cuvant... prezenta lui acum si aici nu e o intamplare. Si legatura e tot la domnul Cioran: "Cu cat inaintezi in viata iti dai seama ca nimic nu inveti, ci regresezi in amintire. Este ca si cum am imita o lume pe care am trait-o candva. Nu castigam nimic, ci ne recastigam."



Nu a fost un vis, a fost o colectie intreaga de vise... mare pacat ca- la fel ca in Ochi de Caine Albastru- unii nu-si mai amintesc nimic dupa ce s-au trezit. Mare pacat ca nu au invatat macar sufletul sa si-l asculte, pentru ca el stie drumul spre implinire. Nimic nu-mi pare mai trist acum, decat un om care face ceva impotriva sufletului sau... nimic nu-mi pare mai trist acum, in aceasta noapte... Sunt obosita! Si trista, mai ales...
" Si apoi, adevarurile ar trebui sa fie usoare, sa nu cantareasca lucrurile, pentru a nu ne mai cadea ca greutati in inima. "

NU EXISTA ALTA VIATA, DECAT DUPA CE AI TRECUT PRIN MOARTE.- E. Cioran

am obosit s-alerg prin infinit


luni, 4 aprilie 2011

cerul a obosit

"Nu mai pâlpâie nici o pasare, nici o stea
Cerul a obosit deasupra ta.
Hai, Nichita, strânge-ti pleoapa

de pleoapa, strânge-le.


Amurgul curge pe lânga ochii tai uimiti
de parca-ar vrea sa va priviti

unul altuia, sângele."

Nichita Stanescu

duminică, 3 aprilie 2011

aurora borealis

"Cerul este rasplata acelora care l-au aflat inca de pe pamant." E. Cioran

The Aurora from Terje Sorgjerd on Vimeo.

Povestea Lantului celor 12 Piramide- Piramida 3: Europa si Triogenes Povestitorul

7.A şaptea piramidă, în Europa

„Piramida ce se află în reţea deasupra Europei creează mitologii pentru experienţa sufletelor. Sufletul care creează în această piramidă este pe frecvenţa Triogenes Povestitorul. El este cel care captează imaginaţia sufletului sau a tuturor sufletelor, în timp ce toarce tiparele poveştilor sale prin energiile din matrice. Aceste tipare par a se repeta în cicluri, fiecare cu distribuţia sa de personaje încorporată într-o lucrare ce nu are nici început, nici sfârşit, dar din care se ţes noi poveşti pentru eternitate. În aceste mituri se află cheile procesului creaţional. Acestea vor fi privite ca Marile Mistere sau ca şi Creaţia Umanităţii. Şi acestea vor lua multe dimensiuni şi lecţii în care sufletele îşi pot selecta unul sau mai multe roluri. Miturile nu sunt legate de spaţiu sau de timp şi pot fi accesate după cum doresc sufletele. Haideţi să intrăm în Sălile Piramidei Interpretărilor Mitologice. Acolo veţi putea interacţiona cu toate miturile, în acelaşi timp, doar plasându-vă spiritul în matrice.”